Украинският премиер е на посещение в Румъния

Украинският премиер е на посещение в Румъния - 1

Украинският премиер е на посещение в Румъния

Денис Шмигал, премиер на Украйна, се намира на официално посещение в Румъния. В рамките на това посещение, той ще проведе редица срещи и разговори с румънския си колега Марчел Чолаку. Официалният график на посещението включва следните събития:

В 12:30 премиерът на Украйна, Денис Шмигал, ще пристигне в двореца Виктория (сградата на румънското правителство), където ще се срещне на четири очи с румънския премиер.

След това двамата премиери ще водят пленарно заседание на делегациите на две страни.

В 13:20 ще бъде проведена церемония по подписване на двустранни документи между двете държави.

По време на тази среща се планира обсъждане на редица важни теми, включително регионалната сигурност във връзка с военната агресия на Русия срещу Украйна. Също така, ще бъдат засегнати въпроси, свързани с транзита на украинско зърно и осигуряването на достъп до хранителни продукти на световно ниво. Други теми, които ще бъдат разисквани, включват защитата на румънските фермери и правата на румънските малцинства в Украйна.

Това посещение представлява важен момент за близките отношения между Украйна и Румъния, както и за сътрудничеството им във важни области като сигурност, икономика и култура, предаде БТА.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *