Украински дрон атакува полицейско управление в Енергодар по време на съвещание

Украински дрон атакува полицейско управление в Енергодар по време на съвещание

Украинското военно разузнаване твърди, че в окупирания от Русия град Енергодар в Запорожка област в петък няколко служители на местната окупационна полиция са били ранени от експлозия, включително шефът на градската полиция, изпратен от Русия, съобщи Би Би Си. Според телеграм канала на Въоръжените сили на Украйна с позоваване на Главното разузнавателно управление, на 18 август е избухнал взрив на заседание на ръководството на полицията в Енергодар.

В резултат на това началникът на градския отдел командирован от Русия от Чувашия, началника на градския отдел полковник Павел Чесанов, неговият заместник по оперативната работа, началника на следствения отдел, началника на дежурната част са ранени.

„Веднага след експлозията те бяха откарани по спешност в местната болница. След оперативен преглед на ранените от окупирания Мелитопол спешно са извикани три линейки. Оттам се планира евакуация с военни хеликоптери на територията на Руската федерация “, казват украинските военни.

За характера на експлозията не се казва нищо с думи, но към публикацията в телеграмата е приложено видео, заснето от дрон, който влита в прозореца на административна сграда. Руската страна все още не е потвърдила информацията за експлозията в Енергодар и ранените полицаи. Енергодар всъщност се намира точно на фронтовата линия, на бившия бряг на пресъхналото язовир Каховка.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *