Украйна е бясна на НАТО заради предложението да даде свои земи на Русия

Украйна е бясна на НАТО заради предложението да даде свои земи на Русия - 1

Украйна е бясна на НАТО заради предложението да даде свои земи на Русия

Съветникът на украинското президентство Михайло Подоляк реагира остро на скандалното предложение на НАТО за размяната на украински територии срещу членство в Алианса.

Ръководителят на кабинета на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг – Стиан Йенсен, заяви, че един от възможните варианти за прекратяване на войната, започната от Русия срещу Украйна, може да бъде Украйна да отстъпи част от своите територии в замяна на членство в НАТО.

„Това е проява на слабо разбиране на случващото се днес. Демонстрира се абсолютно непознаване на природата на тази война, абсолютно неразбиране до какви последствия ще доведе едно такова публично изказване. Това по същество е пряко насърчаване на агресор да извърши нови престъпления“, каза Подоляк.

Според Подоляк НАТО всъщност предлага да се даде възможност на Русия да „модернизира всички свои технологии за убийство на украинци“, да натрупа допълнителни ресурси и да предаде войната като щафета на бъдещите поколения.

На въпрос дали НАТО смята, че Украйна трябва да отстъпи територии, за да постигне мир с Русия и да стане член на Алианса, Йенсен отговори, че обсъждането на възможен статут след войната вече е в ход и че други страни повдигат въпроси относно отстъпването на територии на Русия. „Не казвам, че трябва да бъде по този начин. Но това може да е възможно решение“, каза Йенсен. Украйна многократно е заявявала, че няма да подари и сантиметър от своята територия на руските окупатори.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *