Украйна ще увеличава производството на дронове

Украйна ще увеличава производството на дронове - 1

Украйна ще увеличава производството на дронове

Украинският президент Володимир Зеленски снощи обяви, че Киев „значително“ ще увеличи производството си на дронове, предаде ДПА,пцитирана от БТА.

Във вечерното си видеообръщение той подчерта значението на дроновете за защитата на страната му от руската инвазия.

„Дроновете са „очите“ и защитата на фронтовата линия… Безпилотните летателни апарати са гаранция, че няма да се налага хората да плащат с живота си, когато могат да се използват дронове“, заяви украинският лидер.

Той също така подчерта значението на доставките на дронове от международните партньори. „Във всяка бойна бригада войниците първо питат за дронове, средства за електронна война и за противовъздушна отбрана“, каза Зеленски, като се позова на няколко свои посещения на фронтовата линия, които направи през последните дни.

Украйна се отбранява от руската война на агресия от около година и половина насам, посочва ДПА. През последните седмици Киев проведе няколко успешни атаки с дронове като част от контраофанзивата си. В началото на август украински дронове поразиха руския военен кораб „Оленегорски Горняк“ в Черно море и му нанесоха значителни щети.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *