Успяха ли да ви трансплантират тази сутрин (страх)?

Успяха ли да ви трансплантират тази сутрин (страх)?

16 октомври’15, прайм-тайм на сутрешните блокове, прес-конференция по повод инцидент на границата – трима гранични служители, с голям опит, задържали 54 мъже млади здрави, на видима възраст м/у 20-30 години, у които е намерена 1 раница и 1 пистолет (?).
Чували ли сте за психологически операции на различни служби? А тази сутрин панирахте ли се, след като разбрахте за случката? Да, нормално е 95 % от вас да са силно разтревожени. А знаете ли колко такива инциденти остават скрити? От много месеци около границата ни е пълно с всякакви преминаващи. Това се знае отдавна – питайте местните. Те дори са свикнали с мигрантите. Но никой не говореше за това. До сега. Нормалната реакция на държавата, в тази обстановка, предполага справяне със ситуацията, вземане на допълнителни мерки и … недопускане на никаква паника сред населението. Тази сутрин някой реши да ви изплаши, възможно най-силно.
Това, че бе всят ужас и паника сред населението, дали ще помогне на граничните служители да се справят по-добре? Или пък ще подобри ли методите и тактиките за опазване на границата? Или, може би, всеки изплашен трябва да спи с пушкало под възглавницата? Какво? Какво трябва да произтече от шумно рекламираното събитие-все пак прайм-тайм получи? Да не пропусна и да попитам – нали сте сигурни, че няма как такава мащабна тв акция да се случи без разрешение и одобрение свише? Или пък нареждане? Да ви изплашат официално, да сте длъжни да ви е страх, да ви го имплантират този страх под кожата, или направо да ви го трансплантират вместо мозък.
Отдавна мигранти преминават през България, но тази сутрин на техен гръб бе проведена психологическа операция, всяваща страх, дори паника, като едничка цел на такива действия е създаване на чувство за безсилие и безизходица в населението, което води до по-силно чувство на доверие във властващите.
Да изборно време е. И в тази държава явно всички похвати са допустими. За тези, които владеят медиите, службите, парите и властта. Тв-“операцията” тази сутрин има изключително бляскав банкянско-физкултурен ореол. Сега на “Банкя пикчърс” й предстои да издаде няколко продукции за безупречното владеене на ситуацията и как само Едикой си може да се справи с нея.
Гласувайте!
И пак да попитам: Успяха ли да ви трансплантират Страх тази сутрин?
Или все още сте си по мозък?Пепа Сомлева, кандидат за кмет на община Габрово

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *