Установен е калибърът на оръжието, с което е застрелян Алексей Петров

Установен е калибърът на оръжието, с което е застрелян Алексей Петров

Вече е установен калибърът на оръжието, с което е застрелян Алексей Петров. Според информация на bTV за убийството на бившата барета са използвани т.нар. хидрошокови куршуми.

Що се отнася за версиите разследващите обявиха, че се те са няколко и сред тях стои и тази за отмъщение. Премиерът Николай Денков уточни, че се изследват линии, свързани с позициите на Алексей Петров в ДАНС, във връзка с бизнес интереси му и във връзка с определени престъпления, които са се случвали през годините.

За изработката на един хидрошоков патрон са необходими 2 минути. Цената му у нас стига до 2 евро и половина. Използва се за всякакво оръжие, но се изработва предимно за армията, разказва Добромир Димитров, бивша барета и експерт към МВР и Министерството на отбраната.

Според Димитров два изстрела са убили Алексей Петров, като вторият е бил контролен – той е задължителен. А третият изстрел е бил за втората жертва.

От МВР потвърдиха информацията на bTV, че видът на оръжието и използвания боеприпас са установени.

„С уговорката, че това е следствена тайна към настоящия момент, мога категорично да заяви, че оръжието на престъплението е установено като калибър“, каза Любомир Николов, директор на СДВР.

Сформиран е специален екип в МВР, който разследва убийството на Алексей Петров.

„За да формираме версиите, е наложително да съберем достатъчно обем от информация по отношение на личността и неговия живот – особено през последните седмици и месеци. Той категорично не е чувствал никаква степен на застрашеност за живота си и това донякъде обяснява защо охраната не е непосредствено до него“, обясни Живко Коцев, зам. главен секретар на МВР.

Това прави впечатление и на външните експерти, които отчитат, че и при трите нападения срещу бившата барета охраната му не е на необходимото място в необходимия момент.

Разследващите очакват резултатите от още няколко експертизи.

Всичко по темата следете в нашия онлайн репортаж:

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *