У НАС И НЕРОДЕНИЯТ ПЕТКО Е ОБРЕЧЕН НА ПРОВАЛ

У НАС И НЕРОДЕНИЯТ ПЕТКО Е ОБРЕЧЕН НА ПРОВАЛ

В последните дни, които ни приближават до 22 януари, датата, на която ген. Радев ще встъпи в длъжността си на президент и ще трябва да състави служебен кабинет (след като Плевнелиев частично суспендира конституцията, като не изпълни задължението си да състави такъв кабинет), в публичното пространство се появиха неизвестно как и неизвестно откъде разни предположения кой ще е премиерът и кои ще са неговите министри. Твърде прибързано разните автори започнаха да обсъждат подхвърлените им имена и да коментират в аванс врачуванията на неизвестни гадатели и предсказатели.
Твърде прибързано засипаха ген. Радев с обвинения за качествата и недостатъците на необявените му министри и техния премиер. Отвсякъде валят оценки за теглото и ръста на неродения Петко, а това звучи неубедително и е твърде лекомислено. Забравя се, че длъжността на служебното правителство е да управлява до датата на предсрочните избори и основната му задача е да осигури нормалното провеждане на тия избори. Както и да гарантира стабилността и сигурността на държавата до избора на редовно правителство. Бъдещият служебен кабинет се натоварва с някакви необясними и невъзможни очаквания.
Забрави се и друго – бъдещият президент по конституция трябва да е президент на всички български граждани. Той не би трябвало да бъде реализатор на желанията и очакванията само на ония, които са гласували за него.
Бъдещият президент не бива да прави компромиси със собствената си визия за промяна на статуквото в услуга на една или друга политическа формация. Без значение е дали всяка една формация е парламентарно представена или не в конфигурацията на сегашния парламент, който е пътник.
Оставете на заден план негативните си очаквания и не внушавайте на хората, че ген. Радев е заложник на БСП, Путин и т. н. Дайте шанс на генерала. Ако сгреши, свободни сте да му търсите сметка и отговорност.
Всичко останало е прибързано и несериозно.
P.S. За мен е странно и необяснимо, че най-яростните критици на ген. Радев са от редовете на хората с т. н. леви убеждения. А за Радев гласуваха и такива, като мен – консерватори и десни.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *