Фалитът на КТБ се случи с помощта на Протестна мрежа?!

Фалитът на КТБ се случи с помощта на Протестна мрежа?!

Има ли интерес Иво Прокопиев от фалита на КТБ? Кого обслужиха фронтмените на Протестна мрежа със сигнала си за организирана престъпна група, включваща Василев, Пеевски и Бареков? Възможно ли е Пеевски също да е жертва на този сценарий, или приносът му за дискредитиране на Василев, респ. КТБ, е осъзнат?Улисани в размисли дали банката да бъде спасена или фалирана, пропускаме да си спомним кой постави началото на този казус. Кой даде старт на мероприятието, така да се каже.
Наричат ги накратко „Протестна мрежа”, с главни действащи лица Асен Генов и Антоанета Цонева. Същите, който обсебиха протеста срещу кабинета „Орешарски”, и го превърнаха в плажуване, в евтин театър от селско-читалищен тип, донесъл дивиденти само на меринджеите от РБ.Защо те?
За такъв грандиозен и сложен проект са нужни публично известни личности, достатъчно услужливи и със скромен нравствен и мисловен потенциал, за да го реализират, без да се усетят, че изпълняват мокра поръчка. А стечението на странични обстоятелства и съвпадения на събития, обслужиха реализацията на поръчката и нейното маскиране.На 25.02. 2014 г. енигматичната Протестна мрежа депозира в Главна прокуратура папка със 17 страници данни за организирана престъпна група около депутата от ДПС и бивш шеф на ДАНС Делян Пеевски, собственикът на КТБ Цветан Василев и лидерът на „България без цензура” Николай Бареков.
Копие от документа бе изпратено до Президента на Република България, Росен Плевнелиев, до Европейската комисия и до всички партньорски служби на ДАНС. Премиерът Орешарски бе пренебрегнат, председателят на НС – също, въпреки че един от заподозрените бе действащ депутат.Откъде тези скромни хорица са се сдобили с тези документи, кой им ги даде, никой не се сети да попита. Сякаш е нещо естествено да притежаващ информация от подобен характер, без да имаш нищо общо със специализираните служби или да си работил в тях. Такава информация не може да притежава всеки и не се предоставя на хора, на които заинтересованият няма доверие.
Тоест, той ги познава достатъчно добре, за да знае, че „сее” в подходящата почва.Подозренията за кукловода варираха от Прокопиев до самия Пеевски, и стоящият зад него Доган.
Защо Прокопиев?
Отговорът не е еднозначен, но за никого не е тайна, че Прокопиев е в конкурентен режим с Цв. Василев и Пеевски, а самият Бареков и неговата партия е с етикет: „Продукт на ДПС”. През 2013 г. Бареков и собственият му кукловод реализираха мощна пси атака към президента, името на Иво Прокопиев също фигурираше в част от прокламациите. Новият политик ежедневно напояваше ефира с твърденията си, че Плевнелиев и Прокорпиев са олигарси, но Пеевски-не. Самият Цацаров се включи активно в мероприятието срещу Плевнелиев, превишавайки правата си и закона. Целта бе президентът да подаде оставка.
Не е тайна, че Прокопиев и президента Плевнелиев са в добри отношения, съпругите им са приятелки Тоест, подаването на сигнала и до президента, може да се приеме като знак на симпатия и съчувствие в трудните за него дни. А кой би имал интерес да покаже съпричастност, предоставяйки му чрез пощенската кутия „Протестна мрежа”, уличаващ неговите врагове сигнал?
Прокопиев, разбира се.
Кръгът „Капитал” стоеше зад протеста в частта му „Протестна мрежа”, и най-яркото доказателство е участието на съпруга Прокопиева в уличните шествия срещу назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС.
Но Прокопиев не е единственият заподозрян за офанзивата срещу КТБ.Пеевски също е под подозрение, въпреки че сценаристите на подобни сюжети, обикновено ползват усложняването на чужди отношения, за да скрият зад тях собствените си цели, да отклонят вниманието от себе си. Да се твърди, че „разводът” между Пеевски и Василев е мотивът за подкопаване основите на четвъртата по стабилност банка, е най-пряката и затова и най-несериозна улика.
Не може да се твърди с категоричност, че Пеевски е невинен за казуса „КТБ”.
Не може да се твърди с категоричност, че той самият, по подобие на „Протестна мрежа”, е използван, за финализиране на замисъла, без да разбере, че отношенията му с банкера, са се превърнали в опорна точка на чужд план.
Но може да се твърди с категоричност, че Цацаратурата отложи максимално разследването на сигнала на мрежоваците. По това време главният прокурор обслужваше с предимство сигналите на самия Бареков и вероятно не беше готов да тръгне срещу съгражданина си и хората, с които го свързваха.А може би е търсен начин как да се сведе разследването единствено до Цв. Василев?!Подозрение, което днес се потвърждава до запетаята.
Прокуратурата запази мълчание по сигнала на Протестна мрежа, сякаш такъв няма, и се скорна да го проверява, когато Делян Пеевски пропищя, че Цв. Василев ще го убива. Историята със заплахата „издишаше” откъм сериозност, звучеше като манипулация от трето лице и с друга цел, но даде основание за нахлуване в офисите на Цв. Василев, въпреки че беше повече от ясно, че там няма да намерят „килъри”.Oсобено пък в папките с безнес-документация.Така зад афиша „разследване на поръчка за опит за убийство”, прокуратурата започна да действа по сигнала, игнорирайки присъствието на Бареков в него, и намесвайки Пеевски единствено в качеството му на „детонатор”.
Дали Цацаров е разбрал, че също е бил използван, или умишлено е съдействал за дискредитиране на банката, едва ли някога ще разберем.
Освен ако не се случи друго събитие, което да извади на светло продуцента, сценаристите и режисьора на фалита.
Последвалите събития всички ги знаем.Включиха се и нови герои в спектакъла, „светът” се вторачи в банкера, и всички, в това число и Протестна мрежа забравиха, че в прелюдията на драмата има един сигнал за Василев, Пеевски и Бареков, от който започна всичко.
Петър Димитров
mejdu-redovete.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *