Фамилия Версаче – властелините на красотата и скандала (СНИМКИ)

Снимки: gettyimages

Фамилия Версаче – властелините на красотата и скандала (СНИМКИ)

Възможно ли е една от най-богатите и известни италиански фамилии някога да спре да буди любопитството и интереса ни? Не и ако говорим за легендарното семейство Версаче – кралете на лукса, красотата и скандала.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Историята на една от най-големите модни къщи в света не е просто история за неспирния възход на богатите. И покойният Джани Версаче и неговата сестра и наследница Донатела преминават през много трудности, за да се превърнат в личностите, които познаваме днес.

А в богатата Видеотека VOD – част от ТВ платформата на EON може да намерите вълнуващата биографична лента „Модна къща Версаче“, която проследява драматичния път на Донатела, докато се опитва да поеме контрола над компанията след жестокото убийство на брат си.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM тук

Само на 22 години, току-що загубила любимия си брат, Донатела се сблъсква с неодобрение, интриги и предразсъдъци, които я тласкат по опасния път на зависимостите. И ако мислите, че нейната история е единствената мрачна тайна на Версаче, определено грешите, пише edna.bg.

Обвинения за връзки с мафията

Родината на Версаче е Италия, а има две неща, с които италианците са най-известни: модата и мафията. Отдавна има твърдения, че Джани Версаче и цялото му семейство са имали връзки с италианската мафия. Смята се, че родителите му, които работели като шивачи, били принудени да плащат данък на местната мафия. А може би най-смущаващите слухове за връзката на Версаче с мафията включват използване на компанията за пране на пари.

Monica Bellucci and Gianni Versace in Milano, 1995 pic.twitter.com/z1P1zcJMrv
— 🪶Ⓐ(°¥°)/Ⓐ🪶🍀 ((G.O’Bedlam))🍀 (@geoOBedlam) August 12, 2023

Конспирации около трагичната смърт на Джани

На 15 юли 1997 година Джани Версаче е застрелян пред дома си в Маями на 50-годишна възраст. По това време убиецът му вече е екзекутирал четирима души и е издирван от ФБР като един от най-опасните серийни убийци. Преди да започне да убива, той твърдял, че ако някой някога го зарази с ХИВ, ще убие всички, които смята за отговорни. След убийството на Джани, той се застрелва, за да не се предаде на полицията. Още по-странното е, че при аутопсията се оказва, че този човек не е ХИВ позитивен. През годините многократно се е спекулирало, че може би мафията е поръчител на убийството заради неизплатени дългове. За тези скандални твърдения обаче липсват конкретни доказателства, а само свидетелства на бивши членове на престъпни групи.

Сестрата на Джани и Донатела умира само на 12 години

Членовете на фамилията Версаче винаги са били невероятно сплотени. Семейството е много важно в италианската култура и от раждането си всички братя и сестри Версаче са много близки. Най-голям е Санто, който е бизнесмен и в момента е на 78 години. С две години по-малък от него е Джани, който започва да учи шивашкия занаят на майка си в много ранна възраст. Принцесата на фамилията е Донатела, която от съвсем малка се увлича по модата, боядисвайки косата си руса и носейки ръчно изработените рокли на брат си още на 11 години. Малко хора обаче знаят, че в семейството е имало и друга дъщеря – Тина, която умира много рано и неочаквано само на 12 години. Причината за смърта ѝ е неуспешна ваксина срещу тетанус. Три години след трагедията, през 1955 г., се ражда Донатела.

Борбата на Донатела с наркотиците

Скоро след убийството на Джани е обявено, че Донатела ще поеме творческия контрол над Версаче. Напрежението от тази отговорност довежда до опасен начин на живот и зависимости. Донатела се бори с пристрастяването към кокаина, което продължава 18 години, докато тя не е приета в клиника за рехабилитация през 2005 г. По-късно Донатела се възстановява и разкрива през какво е преминала: „Когато употребяваш кокаин всеки ден, мозъкът ти вече не работи. Плачех, смеех се, пак плачех, спях – когато говорех; хората не можеха да ме разберат… Бях агресивна. Изплаших семейството си до смърт; децата ми бяха ужасени от мен“.

Обвинения в расизъм

През 2016 г. служител в американски магазин на Весаче твърди, че е бил инструктиран да каже кодова дума, когато чернокож влезе в магазина, за да „предупреди“ управителя. Няколко седмици, след като служителят изказал своите възражения срещу това расистко поведение, мениджърът го уволнил. Освободеният работник завежда дело, подозирайки, че уволнението се основава и на неговата собствена смесена раса. Компанията обаче категорично отхвърля всякакви обвинения, заявявайки, че вярва в разнообразието и го е доказала през годините.

Тяхната противоречива рекламна кампания

През 2016 г. Вераче избират модела Джиджи Хадид за своята есенна рекламна кампания. Маркетинг отделът на бранда цели да пресъздаде сцени от ежедневието на едно семейство и да покаже как висшата мода има място и на улицата, а не само на модния подиум. Една от снимките обаче предизвиква някои възмущения и въпроси. На нея Джиджи Хадид се разхожда със своето семейство – мъж и две дечица, които са чернокожи. А едното дете, което се вози в количка, изглежда като оковано с верига. Вземайки предвид вековната история на тъмнокожите в САЩ, този детайл се възприема като обиден от много хора. Освен това 21-годишната Джиджи е представена като майка на дете, което изглежда на около 8 или 9 години – което означава, че би трябвало да го е родила, когато е била на 16… Затова мнозина заявиха, че това е насърчаване на „нереалистична“ визия за модерното семейство.

Gigi Hadid in Versace pic.twitter.com/d505jZSog7
— Lara (@Larabrusi) March 10, 2023

Версаче губи пари и популярност?

Въпреки блясъка и огромна популярност, изглежда откакто Джани го няма, нещата в компанията наистина се разпадат – в резултат на което печалбите ѝ постоянно намаляват. Според хора, работили в компанията, тя губи популярност и не успява да оползотвори потенциала, който има като бранд. Докато някои критикуват 68-годишната Донатела, че не се оттегля от бизнеса, други виждат в нея истинския стожер и емблема на компанията. Говори се, че частна инвестиционна компания, притежаваща 20% дял във Версаче, притиска сестрата на Джани да се оттегли, защото се стреми към по-високи печалби.

Внушителна видеотека в удобно за вас време с VOD:
Просто натиснете VOD – част от абонаментите пакети на EON, на вашето дистанционно. Можете да търсите, преглеждате и подреждате заглавията според вашите интереси и предпочитания. Те са удобно разпределени в отделни жанрове. Каталогът се обновява непрекъснато, така че никога няма да скучаете. Филмовото удоволствие е гарантирано!

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *