ФАШИЗОИДЕН КОМУНИЗЪМ

ФАШИЗОИДЕН КОМУНИЗЪМ

За законите, които създават „престъпници”, за целите на управляващите и за поредния контрол над съдебната система
В хода на акция „НЕЗАКОННА КОЛЕКЦИЯ” станаха ясни няколко неща.
На първо място, от тази минута всеки от нас е престъпник и е подвластен на изрядните граждани „ВЕЖДИ & БОЖИДАР”. И това е така, защото ние не сме си регистрирали „колекциите”. Например моите няколко ловджийски ножа, може би са безценна колекция. Или няколкото картини в къщи… на стойност 200, 300 или 1000 лева. Или иконите, купени от манастирски магазин? Кой знае. Може между созополските летни художници някой да е бил гений и аз днес да съм богат колекционер? Погледнато така половината българи по критериите на проф. Божидар са престъпници и трябва да им бъде отнето всичко „в името на народа или на държавата”. Разбира се, авторите на този чудовищен закон ясно са знаели кой е този народ и коя е държвата. Само ние не знаехме до днес. И, ако случайно решим да сме изрядни граждани и започнем да се отчинаме пред музейните комисии, непременно трябва да не забравяме, че никой не ни гарантира, че оттам няма да изтече информация към други „хора”, специално подбрани „ДА УБЕЖДАВАТ”, и от ценители, макар и на дребно, да се превърнем в притиснати до стената хора. Изнудвачи, дал Господ, като най-големият брой са там, където трябва да се регистрирме.
На второ място, и на малките деца стана ясно от брътвежите на „проф”. Божидар, че тази акция няма нищо общо с „КТБ”, нито с нейния фалит. Нещо повече, тази акция няма нищо общо и с повдигнатото обвинение срещу Цветан Василев от прокуратурата. „Професорът” се изтърва и от неприкритото щастливо търсене на желания резултат от изземването, всъщтост ни каза, че става въпрос за изцяло ново нарушение /даже не престъпление/, то се реализира по друг закон, създаден от един министър, който сега е от ужилените от фалита.
Не без значение е и обстоятелството, че това показно действие е в нарушение на десетки закони и наредби. И се върши от тези, които всеки ден ни убеждават, че работят за „законна прозрачна, истинска, морална съдебна система”. Всичко това се случва в момент, в който по дело, придобило гражданственост по същия театрален начин днес има четвърти отвод в съда. Кой е този съдия, който ще одобри действия като днешните? Изземват се картини без гаранция, че няма да бъдат подменени с дубликати, прибира се имущество на някой, или на много хора, без да е ясно защо или може би по-точно е да попитаме за кого. Говори се за стойността на тези картини, без да има експертиза. Говори се за тяхното одържавяване И ТО ЗАЩОТО НЕ СА РЕГИСТРИРАНИ ПРИ БОЖИДАР. Картините, на каквато и да са стойност не били маса на несъстоятелността и няма да отидат във фонда за гарантиране на влоговете, тъй като не били на банката, а на Василев или на някой друг…. Картините няма да послужат и като веществено доказателство по делото на Василев, тъй като, както казва професорът, повечето са подаръци, т.е. длъжностното лице Цв. Василев не ги е купил с присвоените пари от банката…
Оплетоха се в лъжите, с които се прикрива истинската същност на ограбването на Цветан Василев. Но тюрлю гювечът е само за слепите или за аплодиращите поредния лов на вещици, той е само за онези, които не си дават сметка, че утре тези действия ще бъдат и срещу тях.
А за управляващите е важно едно – хората да се страхуват за себе си и страхувайки се да не се занимават с тях.
Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *