Фирма на МО отваря работни места за съпартийци на министър Ненчев

Фирма на МО отваря работни места за съпартийци на министър Ненчев

В дружеството тече чистка на дългогодишни служители, а дейността на складове с боеприпаси на практика е блокирана.
С какво едно предприятие, търгуващо с военна продукция, може да привлече интереса на земеделци? „Вероятно ще коват от мечовете плугове”, шегуват се дългогодишни служители в „Снабдяване и търговия” ЕООД, припомняйки знаменита съветска скулптора. В случващото се в държавното дружество, уви, няма никаква идейна естетика. Единственото, което прозира, са селски хитрости и груба партизанщина.
След съставянето на коалиционното правителство „Снабдяване и търговия – МО” попада в сферата на влияние на БЗНС, чийто главен секретар Николай Ненчев е министър на отбраната. Той пък бърза да постави начело на дружеството своята землячка и съпартийка Росица Русева. На последните парламентарни избори тя беше десета в листата на Реформаторския блок в 24-и софийски район, а година по-рано – кандидат от листата на БЗНС в родния на министъра Ямбол. За помощник-управител е назначена Галина Димитрова – секретар на земеделската организация в Перник, а за шеф на административния отдел – Даниела Таринска-Хаджикова, член на Гражданския съвет на Реформаторския блок, заместник-председател на софийския предизборен щаб на блока, бивш член на Постоянното присъствие на БЗНС и председател на Експертния съвет на съюза.
Ямболските складове на държавната фирма са поверени на Жени Петрова от Кукорево – селото на военния министър. Начело на регионалната база в Пловдив пък е поставен Паско Славов, който беше пети в листата на Реформаторския блок от квотата на земеделския съюз. Той пък назначава за материално отговорно лице в складовете своя съпартиец Иван Вършилов – активист на БЗНС в община „Родопи“.
източник: ТЕМА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *