„Фич” предупреди американските банки за възможно сваляне на рейтинга им

От 1 септември: Ще можем да откриваме банкови сметки с безплатно обслужване

„Фич” предупреди американските банки за възможно сваляне на рейтинга им

Рейтинговата агенция Fitch предупреди, че може да намали кредитните рейтинги на редица американски банки, включително големи кредитори като JPMorgan Chase. Пред бизнес телевизия CNBC анализаторът на Fitch Крис Улф каза, че агенцията ще трябва да разгледа рейтингите на над 70 американски банки, в случай че реши да понижи оценката на цялата банкова индустрия от AA – на A +.

„Ако трябваше да намалим рейтинга до A +, това би прекалибрирало всичките ни финансови мерки и вероятно ще доведе до отрицателни рейтингови действия“, отбеляза Улф.

Fitch намали кредитния рейтинг на САЩ

През юни една от трите водещи рейтингови агенции понижи оценката на оперативната среда за американските банки от AA на AA -, позовавайки се на „натиск за намаляване на суверенния рейтинг на САЩ, пропуски в регулаторната рамка и структурна несигурност около нормализирането на паричната политика“.

По-рано този месец Fitch понижи изненадващо рейтинга на правителствения дълг на САЩ от ААА на АА +, което изпълнителният директор на голямата американска банка JPMorgan Джейми Даймън определи като „нелеп” ход.

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *