Форумът „Армия-2023“ в Русия бе посетен от близо 1.1 млн. души

Форумът "Армия-2023" в Русия бе посетен от близо 1.1 млн. души - 1

Форумът „Армия-2023“ в Русия бе посетен от близо 1.1 млн. души

Международният военно-технически форум „Армия-2023“, който се проведе в Русия, приключи с голям успех. Форумът се проведе на полигона „Алабино“ и на летище „Кубинка“ в Конгресно-изложбения център „Патриот“ и събра около 1500 руски предприятия от отбранителната промишленост, както и 85 чуждестранни компании и организации от 7 различни страни, цитира news.bg.

В рамките на форума бяха представени най-новите разработки в областта на военната и отбранителната техника, включително ракети с касетъчна бойна глава. Събитието беше посетено от над 1 милион души, като първите три дни бяха отворени само за специалисти и делегации от чужди държави, а след това и за обикновени посетители.

Изложението включваше над 28 000 мостри на военни съоръжения и продукти с двойна употреба, представени от руски и международни компании. В рамките на форума бяха подписани няколко договора за поръчки на предприятия от военно-промишления комплекс на стойност над 400 милиарда рубли, като руската армия ще бъде обновена с ново въоръжение, военна и специална техника.

Този форум играе важна роля за представянето на последните иновации и сътрудничеството между отбранителната индустрия и военните организации от различни страни.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *