ФСС на Русия: Осуетихме проникване на диверсанти с дронове с руски символи в Брянска област

ФСС на Русия: Осуетихме проникване на диверсанти с дронове с руски символи в Брянска област - 1

ФСС на Русия: Осуетихме проникване на диверсанти с дронове с руски символи в Брянска област

Федералната служба за сигурност (ФСС) с подкрепата на подразделения на министерството на отбраната осуети опит за проникване на украинска диверсионно-разузнавателна група (ДВГ) в Брянска област, като са убити четирима диверсанти, предаде ТАСС, позовавайки се на изявление на центъра ѝ за връзки с обществеността, информира БТА.

„ФСС и изпратените за подкрепление сили на руското министерство на отбраната в пограничния Стародубски район на Брянска област осуетиха опит за проникване на украинска диверсионно-разузнавателна група на територията на Руската федерация. Четирима диверсанти бяха ликвидирани“, съобщи службата.

Още новини от Украйна

Според изявлението „на мястото на сблъсъка, освен чуждестранно оръжие, взривни устройства, комуникационни и навигационни уреди, са открити и дронове с дистанционно управление и стикери „Собственост на ФСС на Русия“, както и руска символика, което свидетелства за подготовка на провокации и диверсионни действия на територията на Русия“.

Малко по-късно губернаторът на Брянска област Александър Богомаз потвърди, че ФСС е предовратила проникването от Украйна на диверсионно-разузнавателна група на територията на руския регион, предаде ТАСС.

Това е станало около 7 ч. московско (и българско) време тази сутрин. Петима от шестимата диверсанти са били убити, написа Богомаз в своя канал в „Телеграм“. Той не уточни какво е станало с посления човек от групата.

Вчера Богомаз съобщи в „Телеграм“, че украинска ДВГ се е опитала да проникне на територията на Брянска област. Според губернатора няма пострадали, но са били нанесени частични щети на производствени мощности.

Ройтерс не бе в състояние да провери тези съобщения чрез независим източник след вчерашния и днешния инцидент.

Агенцията отбелязва, че през последните месеци взривове и нападения в руските региони, граничещи с Украйна, включително в Брянска области, има почти всекидневно. Представители на руските власти обвиняват за тези инциденти украински или проукраински диверсанти.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *