Хакан Фидан: Турция ще продължи да полага усилия за мирно решение на конфликта в Украйна

Хакан Фидан: Турция ще продължи да полага усилия за мирно решение на конфликта в Украйна - 1

Хакан Фидан: Турция ще продължи да полага усилия за мирно решение на конфликта в Украйна

Турция ще продължи да полага усилия за намиране на мирно решение на конфликта в Украйна, като счита, че това може да се постигне чрез дипломацията. Това заяви външният министър на Турция, Хакан Фидан, след срещата си в Москва с руския външен министър Сергей Лавров. Двамата външни министри изразиха подкрепа за мирни усилия, въпреки сложността на ситуацията.

Фидан подчерта, че войната не може да доведе до истински победители и затова Турция ще продължи да се ангажира с усилията за постигане на мирно разрешение на конфликта.

Още новини от Украйна

Турция също така подчерта важността на възстановяването на зърнената сделка в контекста на осигуряването на световната продоволствена сигурност и стабилността в Черноморския регион. Този аспект също бе подчертан като цел, която Турция ще продължи да подкрепя и преследва.

Фидан сподели, че има насрочена среща с руския министър на отбраната Сергей Шойгу, което подчертава ангажимента на Турция за разрешаване на конфликта и за сътрудничество по въпросите на сигурността и стабилността в региона, предаде БТА.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *