Хампарцумян: Алексей Петров позволи да го гръмнат на мегдана. Не знам какъв акъл е давал на хората, които консултира.

Хампарцумян: Алексей Петров позволи да го гръмнат на мегдана. Не знам какъв акъл е давал на хората, които консултира. - 1

Хампарцумян: Алексей Петров позволи да го гръмнат на мегдана. Не знам какъв акъл е давал на хората, които консултира.

„Законът на джунглата все още е валиден. Три дни се говори за това нещо от сутрин до вечер, което означава, че има нещо сбъркано, тъй като това е човек с противоречива репутация и биография, очевидно с много големи амбиции. Намесен с единия крак в криминалния свят, а с другия – в икономиката и политиката. Опитваше се да се позиционира като незаобиколим фактор“, заяви Левон Хампарцумян пред Bulgaria ON AIR по повод убийството на Алексей Петров..
„Позволи да го гръмнат на мегдана. Един професионалист е такъв сутрин, обед и вечер. Не знам какъв акъл е давал на хората, които консултира. Инкарнацията на един бандит в полицай или обратното сме го виждали и може да го разберем като логика. Но такъв човек да дава акъл как да наредим държавата и да обучава децата, това ми идва отгоре“, каза още финансистът в „Денят ON AIR“.

Според него би било по-достоверно, ако властта бе отрекла слуховете, че Алексей Петров е медиатор при съставянето на правителството, докато бизнесменът все още беше жив.
„Един човек, който едвам се е измъкнал от едно от най-тежките криминални разследвания – „Октопод“, да дава препоръки кой да бъде главен прокурор на държавата, това не е естествено. Никой нищо не му е позволявал, той си позволява“, изтъкна Хампарцумян.

Една свръхамбиция не успя да се осъществи – така гостът коментира информациите, че на Алексей Петров са му обещавани високи държавни постове като шефското кресло в ДАНС.
„С различни методи този човек е успявал да осъществи въздействие върху държавната администрация и върху части от институциите“, отбеляза още Хампарцумян.

По думите му няма как да се върнат гангстерските години, тъй като те не са си тръгвали. Според него трябва да направим така, че тези хора да запазят бизнеса и активите си, но да не се бъркат в определянето на бъдещето на държавата.

„В крайна сметка говорим за пари и власт. Ако стрелбата беше начин да се решават споровете, от всеки прозорец на Долен Манхатън щяха да стърчат по една минохвъргачка и три картечници. Не стърчат. Има институции, които решават икономическите и други спорове, когато става дума за много пари и власт“, даде пример Хампарцумян.
Банкерът не смята, че Шенген ще ни се изплъзне заради знаковите убийства в страната. Но може да ни се изплъзне, ако изпуснем контрола на ГКПП „Капитан Андреево“.

„Деинституционализацията на България през последните 20-ина години води до това спорове да се решават с методите на бандитите и градската партизанска война. За да имаме инвестиции, трябва да има предсказуемост на страната и образована работна ръка, която да има съответното ниво на умения. И двете неща не се решават в мандата на едно правителство, трябват системни усилия през годините. Милион и нещо функционално неграмотни хора са огромно тегло, което носим на гърба си. Този тип хора не можем да ги научим на някакъв занаят“, обясни Хампарцумян.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *