ХИМЕОТЕРАПИЯТА ПОДПОМАГА РАКА

ХИМЕОТЕРАПИЯТА ПОДПОМАГА РАКА

Най-честият метод на лечение стимулира увредените клетки, доказва сензационно изследване
Химиотерапията не лекува рака. Напротив – един от най-мъчителните за болните методи служи като гориво за раковите клетки, които се унищожават много по-трудно, след като са били подложени на химиотерапията.
Това показват новите открития на изследователи от Вашингтон, които разбиха тотално мита за конвенционалното лечение.
Според проучването химиотерапията кара здравите клетки да освобождават протеин WNT16B, който прави раковите клетки по-жизнеспособни.
Освен това тя уврежда ДНК-то на здравите клетки и това продължава дълго след приключването на лечението. Комбинацията от унищожаване на здравите клетки и развитието на раковите показва, че химиотерапията не лекува заболяването, а го влошава допълнително.
„WNT16B си взаимодейства с раковите клетки, като предизвика растежа им и най-важното, противодейства на допълнителната терапия“, обяснява съавторът на студията, Питър Нелсън от изследователския център за откриване на рака „Фред Хътчинсън“ в Сиатъл.
Избягването на химиотерапията подобрява шансовете за благоприятен изход, съветват учените. Всеки, който ще спре химиотерапията, трябва да се насочи към алтернативни начини за елиминиране на рака. Това може да са алтернативни лечения като терапията на Герсон, консумацията на противоракови храни, високи дози на витамин C и D, препоръчват учените.NEWS7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *