Хърватската полиция разследва българи за нелегален трафик на мигранти в Хърватия

Хърватската полиция разследва българи за нелегален трафик на мигранти в Хърватия

Хърватската полиция разследва българи за нелегален трафик на мигранти в Хърватия

Хърватската полиция разследва общо 11 души, сред които и българи, по подозрение за нелегален трафик на 117 мигранти в хърватската Карловачка област. Те са задържани в шест отделни случаи за периода от миналия четвъртък до понеделник, предаде БТА, позовавайки се на хърватската телевизия ХРТ и местното полицейско управление.

Служители на полицията в град Слун, Централна Хърватия, са спрели за проверка миналия четвъртък автомобил с българска регистрация, управляван от 60-годишен българин, който е превозвал 6 чуждестранни граждани. При разследването е установено, че два дни по-рано чуждестранните граждани са преминали хърватската граница незаконно, като им е помагал 56-годишен български гражданин.

В същия ден полицейски служители в Цетинград, близо до хърватската граница с Босна и Херцеговина, са спрели две коли с румънска регистрация. Единият автомобил е бил управляван от 38-годишен румънски гражданин, който е превозвал осем чужденци, преминали границата незаконно.

В събота полицията в Цетинград е спряла автомобил с регистрация от Босна и Херцеговина, управляван от 36-годишен гражданин на страната, а в автомобила е имало пет нелегални мигранти, като един се е намирал в багажника.

В неделя в Слун в автомобил с полска регистрация, управляван от 51-годишен мъж от Казахстан, полицията е открила четирима нелегални мигранти. В същия ден в Карловац в автомобил със загребска регистрация, управляван от 38-годишен хърватски гражданин, са открити шест чуждестранни граждани, които нелегално са преминали границата.

В понеделник полицията е намерила при гранична проверка 87 нелегални мигранти в товарен автомобил, управляван от 57-годишен гражданин на Босна и Херцеговина.

От полицейското управление в Карловац посочват, че пет мигранти са „изразили намерение да кандидатстват за международна закрила“, а останалите са получили отказ от влизане в Хърватия.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *