ЦАР, ГЕНЕРАЛ И ПРЕМИЕР В ПАНИКА

ЦАР, ГЕНЕРАЛ И ПРЕМИЕР В ПАНИКА

НОВИНАРСКИТЕ емисии днес изиграха много лоша шега на премиера Борисов. В старанието си да бъдат първи в слугинажа, телевизиите не пропуснаха нито един жест, нито една мимика в злобарските изстъпления на премиера. Бесът му беше показан в цялото му „великолепие“. Цялата аудитория има възможността да види един Бойко, захвърлил тунингите, които му инсталираха имиджмейкърите, когато пое втория си мандат.
Борисов беше предаден от своите. Първо от Вучков, а след това от нескопосните интерпретации на обслужващите го телевизии. Той, Борисов, още не е осъзнал това. Вероятно утре ще е наясно с новия си медиен имидж. Но няма да изпита огорчение, защото ще се ядоса още повече. Той е първосигнален тип. Първо действа, а после мисли и анализира какво точно и защо го е направил. Това е в тактически план. В стратегически план е по-различно. В стратегическия аспект на нещата той е способен да си самоорганизира абдикацията и така да доведе противниците си до абсолютно безсилие, а после да ги нокаутира и изхвърли от ринга. Нали си спомняте, че точно така постъпи с Орешарски? И старите апаратчици немеят и се вцепеняват пред тарикатщините и хитринките на Борисов. Не забравяйте, че Бойко имаше добър учител – Тато. Както се казва, ученикът надмина учителя си. Нищо ново под слънцето.
По ирония на съдбата в момента гледам блестящия филм „Цар и генерал“. Един кадър ме подтикна към размислите, с които ви досаждам. Кадърът, в който цар Борис Трети сам си кара колата. Е, тогава не е имало джипове. Колите са били атракция по пътищата. Във филма „Цар и генерал“ обаче, Борис Трети ловко и умело прикрива злобата си. Нещо, което Борисов е забравил как точно се прави. Днес се видя, че е така. Бойко остарява по-бързо от мен. Жал ми е за него. Много хиени са го наобиколили. Хиените са безжалостни кръволоци. Хиените са безпощадни и винаги са гладни. Много гладни. Присъщо им е да посягат и на своите.Любо КОЛЬОВСКИ
Колаж Борисов: Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *