Цветанов за убийството на Петров: Да се мобилизира малкото останал професионален ресурс в МВР и да хванат извършителите

Цветанов за убийството на Петров: Да се мобилизира малкото останал професионален ресурс в МВР и да хванат извършителите  - 1

Цветанов за убийството на Петров: Да се мобилизира малкото останал професионален ресурс в МВР и да хванат извършителите

Не бих казал, че съм очаквал нападението, тъй като не боравя с оперативна информация. Това е задължение на институциите. Но Алексей Петров беше знакова фигура през последните 20 г. и имаше необходимия и политически, и друг ресурс, който можеше да използва за определени цели. Така коментира пред Euronews Bulgaria бившият вътрешен министър Цветан Цветанов убийството на Алексей Петров.
Ето и още от неговия коментар:

Спомням си много добре когато започнахме да работим ефективно в системата за сигурност какви удари понесох както аз, така и колегите-професионалисти. Знаехме, че той има сериозно влияние и когато се гледаше неговото дело, по което разбира се, той беше оправдан на последна инстанция, прокурорът и съдийката бяха отстранени, а един от ключовите свидетели починаха при неясни обстоятелства при ПТП и много от свидетелите се отказаха от своите показания.
Вие си направете извода какво е направила държавата и какво сме направили в този период, в който имах възможността да работя с истински професионалисти, назначени на ръководни постове не на политически, а на професионален принцип.

За влиянието му в службите трябва да попитате Кирил Петков, защото доколкото е публично известно, той е бил връзката да се осъществи политическото сътрудничество между Петков, Борисов и Асен Василев.
В момента трябва да се мобилизира и малкото останал професионален ресурс в МВР и да заловят извършителите и поръчителите. В момента няма този капацитет в системата от 2009-20013 г., защото всички професионалисти, които работеха по „Килърите“ бяха махнати от системата или преназначени на длъжности на ниво районни инспектори.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *