Цветан Цветанов подава оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ

Цветан Цветанов подава оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ

Вторият човек в партията е подал пред Борисов оставка от всички ръководни постове. Новината беше съобщена с лаконично съобщение на сайта на ГЕРБ, което допълва, че лидерът на партията е приел оставките и благодарил на Цветанов за работата през годините
Вторият човек в ГЕРБ от създаването на формацията досега – Цветан Цветанов – подава оставка от всички ръководни постове в партията.
Това се случва на сутринта след обявяването на резултатите от изборите за Европейски парламент, които ГЕРБ спечели с категорична преднина през БСП, въпреки че не успя да мобилизира дори ядрото, гласувало за Цецка Цачева на първи тур на европейските избори.
Новината за оставката на Цветанов от всички постове в ГЕРБ беше обявена слаконично съобщение на официалния сайт на партията, което гласи:
След разговор между председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов, Цветанов подава оставка от всички ръководни постове на ГЕРБ. Оставката вече е депозирана и приета от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов благодари на Цветан Цветанов за свършената работа през годините.
Цветан Цветанов стана главно действащо лице в скандала „Апартаментгейт“, след като стана ясно, че е придобил нов апартамент в луксозна сграда в София с ВИП асансьор на преференциални цени. В резултат на скандала оставки подадоха още правосъдният министър Цецка Цачева, зам.-министърът на спорта Ваня Колева, зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов.
Цветанов подаде оставка като председател на парламентарната група на ГЕРБ в 44-тото Народно събрание и като депутат, но остана на ръководните постове в партията. Четири дни след изборния ден, той ги напуска, въпреки убедителната победа над основния конкурент.
По време на кампанията и преди нейното начало Бойко Борисов на няколко пъти намекна, че ще направи равносметка на случилото се след изборите. Остана впечатлението, че раздялата с Цветанов ще бъде решена от резултата на изборите, като лидерът на ГЕРБ говореше за „грешки и прошки“.
“Очевидно, че беше силно преувеличена ролята на Цветанов, видяхте – изтеглих го назад, структурите си работят, евродепутатите са ни в пъти, в класи по-добри от тези от другата страна. Те въобще една европейска тема не повдигнаха”, заяви Борисов по време на кампанията
Месец преди изборите Борисов пое кампанията на партията си. Съобщенията от пресслужбата на ГЕРБ за участията на председателя на предизборния щаб Цветан Цветанов в събития из страната секнаха, припомня БГНЕС.https://baricada.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *