Целта на Борисов и Доган е една – дестабилизация на държавата и преразпределение на властта

Целта на Борисов и Доган е една – дестабилизация на държавата и преразпределение на властта

Залпът за война между вътрешният министър Цветлин Йовчев и Бойко Борисов ми прилича на вътрешнопартиен конфликт на ниво ДПС. Борисов няма интерес да влиза в битка с тях и поведението на Йовчев ми е малко необяснимо, което говори за някаква енигма по върховете на т.нар. опозиция. Тя в момента има абсолютно неясна конфигурация, тъй като ДПС вече или играе в отбора на ГЕРБ или обратно.
Идеята за промяна в законодателството, за да бъдат изплатени парите на всички с депозити в КТБ обслужва на първо място популизма на Бойко Борисов. На второ – на вложителите и на трето – създава един измислен конфликт, който се нарича нов закон за КТБ. Ако бъде приет не знам как ще бъде приложен за останалите банки, да не дава господ, някоя от тях да стигне до състояние на фалит, на несъстоятелност.
Ако елементаризираме драматичната игра между добрите и лошите, лошите са задкулисните, т.е. тези, които създадоха тази ситуация – Бойко Борисов и Доган, с инструментите Пеевски и Иван Искров, които играят лакейската роля на прислужници.Целта на Бойко Борисов и Доган вече е една – дестабилизация на държавата, преразпределение на властта, на икономиката и избутване напред на т.нар – сива икономика, която е изцяло в ръцете на тези двамата.
За официалната не говорим – тя също в основни линии е завладяна от тях. Но в случая става въпрос да се изперат едни пари и да се легализират дейности, които в момента са в сферата на контрабандата и други престъпни сектори.Само за справка ще кажа, че войната за КТБ е война за милиарди левове, които не са само в банката.
КТБ и Цветан Василев са в схема на много фирми, свързани с големи имоти и имущества. Тази война е, за да се придобият тези активи. Достатъчно е да влезете в Търговския регистър и да видите Цветан Василев и неговите фирми къде и с кого са свързани. Това е публично достъпно и всеки може да го провери. Цветан Василев де факто беше предаден от своите хора, което е честа практика по нашите географски ширини.
На предстоящите избори, за съжаление, ефектът ще е деструктивен, защото ще отврати много хора и пред урните ще отидат много малко гласоподаватели. След предсрочния вот ще се възпроизведе същия модел на властта, какъвто имаме и сега, който е абсолютно непродуктивен.
Ако на власт дойде гарнитура от ГЕРБ и ДПС, проектът “Южен поток” става спомен. А те няма как да не дойдат, защото няма кой друг. Като следствие нашата зависимост от Русия си продължава и наесен ще стоим на студени радиатори…
Чувам, че от “Протестна мрежа” се готвели да протестират срещу централните банкери, но те имат един проблем – нямат финансиране, каквото имаха преди 1 г.Не чух някой да говори за Пашата, за директното финансиране на ръка на протестърите срещу лична карта, както беше миналото лято. В едно съм сигурен – активистите на “Протестна мрежа” тази година няма да ходят на море, защото нямат пари.
Колкото до Пашата той със сигурност стои зад Бойко Борисов, политикът е инструмент. Ще припомня само, че по същия начин, по който досега координираше “Протестна мрежа” по същата схема вкара преди време Алексей Петров в ареста. Затова Цветан Василев няма да се върне в България докато тази история не приключи по някакъв начин, защото той или ще бъде застрелян или ще бъде арестуван още на летището.Любо Кольовски
Агенция БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *