ЦЕЛТА: СВАТБА И БРАДВА

ЦЕЛТА: СВАТБА И БРАДВА

Истерията, която предизвика атентатът в Париж, достига своя връх. Над 80 хил. войници и полицаи са включени в акцията по издирването, летят хеликоптери, по площадите се трупат хора, а стотици въоръжени са обградили двамата алжирски французи. Има заложник. Водят се преговори. Международното летище „Шарл де Гол“ е затворено.
Илюстрованото издание, мишена на терористите, от 60 хил. тираж следващата седмица ще излезе в 1 млн. тираж. Правителството е отпуснало на редакцията 1 млн. евро – по 100 х. евро на журналист, както казват циниците.
Който и да стои зад тая нечовешка касапница, целта му е постигната. Цяла Франция е в шок, страните от ЕС са настръхнали. Разпространяват се слухове, че предстои подобен удар и в Англия.
Рекапитулацията от всичко това показва, че службите за сигурност и спецчастите напразно харчили парите на данъкоплатците, френската администрация е изцяло неподготвена за такива ситуации.
Обществената ярост е насочена умело към терористите и никой не задава неудобни въпроси на властта. Това е втората цел на злите сили, организирали ужасното дело.
Какъв ще е финалът? Той е предизвестен.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *