ЦИВИЛНИТЕ РИЦАРИ И ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ХИЕНИ

ЦИВИЛНИТЕ РИЦАРИ И ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ХИЕНИ

Никога не съм виждал на живо хиена. Знам, че хиената е мършояд и когато е в глутница, става опасен противник и за живата плячка.
Сетих се за хиените покрай предизборните баталии, които от няколко дни истерично се вихрят по телевизиите и останалите медии. И по-точно заради едно момче, СТОЯН ТОНЧЕВ, кандидат за общински съветник в община Поморие. Стоян е журналист, млад човек, неопетнен и неизкушен от политическите благини. От два дни медиите на Пеевски и Нова тв се опитват да го разкъсат. Поводът е някакъв предизборен колаж, изобразяващ малко бутафорно как Стоян забива меча си в снагата на един октопод, символизиращ мафията. В колажа има хумористичен намек и достатъчно сериозно легитимирани намерения. Вероятно таргета на композицията много е подразнил щабовете на Стояновите противници. До такава степен, че те превърнаха Стоян в мишена на собствената си ярост и злост.Питам се: къде бяха тия журналисти от калибъра на М. Цветков и други подобия, когато далеч по-важни и по-влиятелни политици правеха и продължават да правят големи поразии? Откъде се пръкна тая злоба по адрес на един политически новобранец? Защо М. Цветков и къмпани си затварят устите и стават свидетели на чудовищни безобразия, а сега се нахвърлиха върху един млад човек, който просто декларира, че му е писнало от безобразията и тръгва да се бие с хиените?
Тая наказателна операция очевидно е поръчана и организирана от тъмните сили, които не само стоят зад тия „медии“, но и ги финансират щедро в мръсните им акции.
Историята ме кара да си мисля, че агресивната простащина има софийско жителство и се ръководи от разни централи, разположили офисите си в идеалния център на столицата. На тия простаци им се привиждат разни странни образи и символи. Обвиняват Стоян, че търсел някакъв аристократизъм, че имал синя кръв и го питат къде са му рицарските доспехи. Ами, днешните рицари са цивилни, нямат доспехи и се движат сред хората. Не всички забелязват и разпознават рицарите. Докато това е така, ще си живеем в епохата, която уби Алеко. Хората от тая епоха го убиха, за да бъда точен. Няма да загърбя тая тема докато мръсниците ми дават поводи всеки ден да се връщам към агресивната простащина.Любо КОЛЬОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *