Чанко Стайков: Искам да се увеличи възможността на бургазлии за упражняване на реда и спокойствието в града от първо лице

Чанко Стайков: Искам да се увеличи възможността на бургазлии за упражняване на реда и спокойствието в града от първо лице

Чанко Стайков е на 64 години, роден и израснал в гр. Бургас. Дипломиран инженер по авиационна техника, с над 40 години стаж, първоначално в БГА „Балкан“ а в последствие и в други авиокомпании. Женен, с две деца и 2-ма внуци, които много обича.Вие сте кандидат за общински съветник от листата на Реформаторския Блок за Бургас. Кажете, ако обичате, какви са идеите Ви за подобряване на живота на бургазлии, ако бъдете избран.
Първо искам да кажа, че винаги съм се гордял, че съм бургазлия и смятам, че Бургас в момента е най-европейския български град, благодарение на духа на всички мои съграждани и на екипа на господин Димитър Николов, зад чиято кандидатура заставаме всички от Реформаторския блок. От друга страна благодарение на това, че децата ми са живели и работили в чужбина, чрез техните мнения съм събрал определени идеи, които смятам, че могат да се приложат на местно ниво и значително да подобрят състоянието на града.
Без да се впускам в подробности, основната идея, която ще се опитам да прокарам през местния парламент, ще е да се увеличи възможността на гражданите за упражняване на контрол над реда и спокойствието в града от първо лице. Така наречения граждански контрол. Т.е всеки един бургазлия, ако стане свидетел на нещо нередно или има идея за подобряване на средата, да може да подаде информацията бързо и ефикасно до общинските структури, които също така бързо и ефикасно да могат да реагират на тази информация.
Пример: Млада майка с бебешка количка в събота вечер вижда автомобил, който е паркирал на тротоара и на пешеходците се налага да слизат на улицата, за да го заобикалят. Тя обаче се обажда на единния телефон за сигнали на община Бургас, и след 10 минути нарушителя е санкциониран.
Още един пример: Шофьор забелязва дупка на улицата, която всеки заобикаля и се създава предпоставка за произшествие. След кратко обаждане на единния телефон за сигнали служители на общината поставят знаци маркиращи опасността на пътя и при първа възможност дупката е запълнена.
Друга точка от програмата ми ще бъде вземането на мерки по опазване на вече изградените по европейски програми обществени обекти, като детски площадки, велостоянки, парково оборудване и други, които виждаме, че биват периодично вандализирани поради липса на адекватно наблюдение и контрол.Благодаря ви инж. Стайков. Как биха могли бургазлии да гласуват за Вас на предстоящите избори?
Чрез бюлетина №33 за Реформаторски Блок и преференция 18 за моята кандидатура за общински съветник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *