Частен самолет се разби на магистрала в Малайзия, сред жертвите е депутат (видео)

Частен самолет се разби на магистрала в Малайзия, сред жертвите е депутат (видео)

Малък частен самолет се сблъска на магистрала в Малайзия с мотоциклет и автомобил, докато се опитваше да кацне на летище в покрайнините на столицата Куала Лумпур. При катастрофата са загинали най-малко 10 души, предаде Ройтерс.

Самолетът „Бийчкрафт модел 390“ (Beechcraft Model 390 – Premier 1) е превозвал шестима пътници и двама души екипаж. Сблъсък станал близо до градчето Елмин при приземяването, съобщи началникът на полицията в Селангор Хюсеин Омар Хан. Сред жертвите е депутатът от Паханг Датук Сери Джохари Харун.

Самолетът е загубил връзка с контролната кула и се блъснал в мотоциклет и автомобил на магистралата, каза той. Съобщава се, че машината се е завъртяла няколко пъти, преди да се разбие.

„Не е имало спешно повикване, на самолета е било дадено разрешение за кацане“, каза още Хюсеин Омар.

В момента се провежда издирвателна и спасителна мисия.

Кадри от преминаваща кола през района по време на катастрофата показат пламнала огнена следа по протежение на централната разделителна линия на магистралата, докато отломки от самолета да летят навсякъде.

Управлението за гражданска авиация на страната (CAAM) заяви, че самолетът е излетял от курортния остров Лангкави и е пътувал към летище „Султан Абдул Азиз Шах“ в Селангор, близо до столицата Куала Лумпур.

Главният изпълнителен директор на CAAM Норазман Махмуд заяви, че самолетът е получил разрешение за кацане от контролната кула в 14:48 ч. местно време и само две-три минути след това диспечерите в кулата в Субанг забелязали дим, идващ от мястото на катастрофата. От самолета обаче сигнал за тревога не е бил подаден.

Съобщава се, че самолетът се е завъртял няколко пъти, преди да се разбие.

От CAAM съобщиха, че полетът е бил изпълняван от малайзийската компания за обслужване на частни самолети Jet Valet Sdn Bhd.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *