Час по-скоро! Германският бизнес настоява за икономически стимули

Час по-скоро! Германският бизнес настоява за икономически стимули  - 1

Час по-скоро! Германският бизнес настоява за икономически стимули

Германската индустрия настоява правителството да ускори въвеждането на икономически стимули, докато предприятията се борят с високите разходи за енергия и прекомерната бюрокрация, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Германия като индустриална нация, чието производство често е насочено към външните пазари, ще продължи да изостава в международната конкуренция, ако нищо не се промени, каза ръководителят на Федерацията на германската индустрия (BDI) Зигфрид Русвурм по време на климатичен конгрес на организацията. „Губим компании, губим и възможност да създаваме добавена стойност“, предупреди той.

Русвурм разкритикува наскоро предложения „пакт“ на канцлера Олаф Шолц за намаляване на бюрокрацията, модернизиране на страната и възстановяване на икономическия импулс.

Федералните власти и правителствата на отделните германски провинции се сочат взаимно с пръст, но нищо не се случва, каза още Русвурм и призова Шолц да покаже лидерство.

Правителството обсъжда от седмици как да облекчи енергийните разходи на Германия, които са високи на фона на тези в други икономики по света.

Коалицията на Социалдемократите (SPD), Зелените и Свободните демократи (FDP) обаче досега не е успяла да постигне споразумение по въпроса.

Министърът на транспорта Фолкер Висинг от FDP каза на конгреса на BDI, че нещо трябва да се случи сега. Той посочи още, че е шокиращо да се види как Германия и Европейският съюз често са най-големите врагове (на бизнеса – бел. ред.).

Това, което е необходимо сега, е ориентирана към растеж политика на трансформация, каза той, така че Германия да може да остане индустриален център.

В сряда са планирани разговори на високо ниво между представители на правителството, федералните провинции и химическата индустрия в офиса на канцлера в Берлин.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *