ЧЕНГЕТА НА КОРПОРАТИВЕН-ТЪРГОВСКИ ДЕПОЗИТ

ЧЕНГЕТА НА КОРПОРАТИВЕН-ТЪРГОВСКИ ДЕПОЗИТ

Взе истински да ни писва от „войната” Делян Пеевски – Цветан Василев. По въпроса за „килърите”, отдавна сме изразили становище, че крайно време е у нас да пристигне Сретен Йосич. Но, когато в психо-трилъра „Пеевски – Василев” вкараха контролирано и „спец” ченгетата, няма как да не сме на линия. Не такава обаче, която употребяват видни представители на Бойко-борисовата партия. „Ченгетата на Цветан Василев”, гърми заглавие на медия, близка до Пеевски. Ех, колеги, ако преди шест години бяхте застанали до АФЕРА при разкриването на истинския облик на „спец” ченгетата и „службите”, цялата тази воня нямаше да я има. АФЕРА като „помощ от приятел” ви препоръчва да влезете в масивите на сайта – там има стотици разкрития за същите тези, които днес громите. Ще са ви от полза. Но, защо, защо, защо, усърдно пропускате някои имена?!„Ченгетата на Цветан Василев. Генералите Уесли Кларк, Иван Драшков и Иван Чобанов привлечени от банкера в схема за компромати….
Най-обсъжданата персона у нас в момента – Цветан Василев, който откакто гръмна информацията, че е разследван като поръчител на подготовка за убийството на Делян Пеевски, е наел армия от видни генерали и бивши служители на чужди спецслужби от цял свят в своеобразен тръст за поръчки и компромати, разкриват разследващи пред „Всеки ден”. Бившите директори на Националната служба за сигурност (НСС) генералите Иван Драшков и Иван Чобанов, известният американски генерал Уесли Кларк, бившият шеф в ДАНС Веселин Марков, както и екс агенти на британското разузнаване оформят мозъчния тръст на олигарха……Банкерът готви удари по всеки, дръзнал да го посочи с пръст.
Собственикът и шеф на Корпоративна търговска банка (КТБ) е поръчал на опитните разузнавачи и контраразузнавачи, специалисти по черна пропаганда и по водене на виртуални и реални войни да изфабрикуват всякакви злепоставящи враговете му материали. Основната им жертва сега е депутата от ДПС Делян Пеевски, заявиха запознати с делата Василев. Те обаче поясняват, че това не е първата поръчка на компроматния тръст, тъй катовисокопоставените ченгета отдавна работят за банкера.
Само на пръв поглед комбинация от генерали и разведки изглежда странна. По един или друг начин част от тях имат общ бизнес с Василев, какъвто е случаят с Иван Драшков и Уесли Кларк. Професионални и приятелски отношения от времето на Националната служба „Сигурност” и ДАНС пък свързват офицерите Драшков, Марков и Чобанов.Връзката Василев-Драшков-Марков
Иван Драшков беше временен директор на НСС, както и зам.-шеф на контраразузнавателната служба по времето на ген. Атанас Атанасов и ген. Иван Чобанов. Драшков бе и зам.-председател на ДАНС. В агенцията той работи рамо до рамо с Веселин Марков, който е шеф на дирекция. Двамата са свързани по бизнес линия и чрез децата си – синът на Драшков, който също се казва Иван, и дъщерята на Марков – Веселина, имат обща фирма. Твърди се, че компанията всъщност е проект на двамата офицери, които обаче като служители на спецслужбите нямат право да развиват бизнес и да притежават фирми.
Основната връзка на Драшков-старши с КТБ е именно чрез сина му. Иван Драшков-младши стартира мащабен строителен проект още през 2006 г. Въпреки крехката си 23-годишна възраст момчето започва строеж на жилищния комплекс „Езерото” в квартал „Дружба” със 160 апартамента. Покупката на земята и изграждането на обекта са финансирани от банката на Цветан Василев – КТБ. Финансовата институция изсипва десетки милиони евро като кредит на Драшков-младши и на неговата фирма „Ай Ти Ди Груп”.
Според запознати със сделката парцелът в „Дружба” е купен с ипотечен кредит от Корпоративна търговска банка за 3,2 млн. евро. Няколко месеца след това синът на зам.-шефа на ДАНС взема още 5 млн. евро от банката на Цветан Василев. С тях финансира строежа. Финансисти признават, че такава щедрост от страна на банка е повече от необичайна. Те обясняват, че далеч преди избухването на световната финансова криза практиката на банките е да финансират не повече от 80 процента от стойността на строителството. В случая банката е финансирала на 100 процента покупката на земята и изграждането на имота от фирмата на Иван Драшков-младши. Веднага след като са построени, по-голямата част от апартаментите в „Езерото” са продадени на дружество, свързано с КТБ – „Велдер БГ”.
Чобанов и Драшков, които са почти набори, пък се познават още от средата на 80-те години, когато са работили като кадрови служители на ДС. Източници от службите твърдят, че двамата са формирали нелош и много печеливш професионален тандем.”, пише в. Всеки ден.Слабичко, колеги, втора цедка!
А аз тъкмо се бях наканила да ви предложа да издадете книгата ми „Хвани ме за кобура”, в която главни герои са И тези „спец” ченгета. Ама май нямам шанс, защото очевидно някои имена хич не ви интересуват.
Впрочем, от поне шест години АФЕРА публикува разследвания и рови защо у нас специалните служби са пазар за поръчки и защо „спецовете” там не стават и за семкаджии, а единствено за ниска –топка поръчкови доклади, дърводелски компромати и бързо разкриваеми интриги.
Ако бяхте се поровили щателно, щяхте да уловите далеч по – важна преплетка например между Цветан Василев – Драшков и Веселин Марков – не за бакалските сделки на сина на Драшков, а например за изработването на Венета Марковска. С посредник – Янко Иванов, бивш „топ” съакционер на Цветан Василев и също толкова съразмерно близък до Иван Костов. При Иванов Веселин Марков направо си беше на „повикване”.
Щяхте да направите и още по-задълбочен анализ – още от времето на Костов и оня прословут „доклад” срещу министрите му, начело с Бонев. Мръсен поръчков доклад, направен пак от „спецовете” в НСС от компанията на Драшков. Но… с главното участие И на Цветлин Йовчев.
Щяхте да минете нататък по тройната „свръзка” – и с доклада срещу Алексей Петров, Татяна Дончева, Стефан Гамизов, Петко Сертов, че чак вътре напъхана и АФЕРА, пак написан от Драшковата „школа”, И пак с участието на Цветлин Йовчев.
Щяхте да прочетете и другия им „ювелирен” поръчков доклад, тоя път срещу Румен Петков и Валентин Петров, И пак с участието на Цветлин Йовчев.Драшков, Веселин Марков, Цветлин Йовчев, Владимир Писанчев и компания винаги са били близки до Ахмед Доган, ДПС и … Корпоративна търговска банка на Цветан Василев.
Точно поради тази /не/случайна причина цялата тази компания от години непрекъснато е по върховете на специалните служби на България, като се почне от НСС на Костов и се премине през ДАНС 1 на Станишев, на ДАНС 2 на Бойко Борисов и ДАНС 3, тоя път не съвсем на Станишев /въпреки че е мандатоносител/, а на ДПС.Връзката между Борисов и Доган винаги е била точно тази “Драшкова компания”, която днес наричате „Ченгетата на Цветан Василев”. През всичките тези отминали години обаче, това бяха „ченгетата на ДПС”.
През КТБ точно тези ченгета правеха свръзката на Костов, Бойко Борисов, Сергей Станишев с Ахмед Доган.Тогава обаче Цветан Василев и Делян Пеевски бяха заедно.
В началото на сегашното управление и на правителството „Орешарски” Цветан Василев и Пеевски пак бяха заедно.
И същите лица завзеха МВР и ДАНС, начело с Цветлин Йовчев и Владимир Писанчев. А Йовчев и Писанчев издигнаха по върховете на МВР и ДАНС цялата измислена „хабилитирана” дружинка от „спецове”, която от години работи за чужди специални служби, разсипа българските служби и так дале… Неща, за които пяна ни излезе на устатата да пишем.
Вече няма никакво значение, че Цветлин Йовчев бе капия точно на Цветан Василев и затова стана вицепремиер и вътрешен министър.
Но тогава „война” още нямаше.За една година същият „ученик” на Драшков – Цветлин Йовчев, когото Драшков нарича галено „смс-терористът”, разсипа кадрово МВР, превърна го в посмешище по места, назначи малоумници за директори и най-важното – всичко това бе направено умишлено, за да не бъде направено нито едно дълбоко и сериозно разследване за поголовното крадене, което сътвори ГЕРБ по времето на управлението на Борисов.
Днес Пеевски и Цветан Василев са на нож.
АФЕРА няколко пъти акцентира още преди месеци, че НЕслучайно главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е „потопен”.
Цветлин Йовчев, за когото предупреждавахме още от първия ден на това правителство, че ще бъде именно този, който ще го торпилира и това се случи, очевадно е пропуснат в редичката от „Ченгетата на Цветан Василев”, според цитираната публикация.Единствена АФЕРА още преди половин година написа, че Драшков и Цветлин Йовчев са в тотален конфликт. И този конфликт ПРЕДШЕСТВА войната между Пеевски и Цветан Василев.
Йовчев, който е известен като пословичен интригант в средите на спецслужбите, НЕслучайно е пропуснат. Онзи, който си мисли обаче, че Йовчев играе сега единствено за Пеевски, значи се е объркал, а онзи, който счита, че Йовчев играе единствено за Цветан Василев, съвсем се е сбъркал. За Борисов сега не говорим – Йовчев няма как да излезе от фразата „за шибането през гащите”. При Борисов Йовчев е аксиома.
Но над редичката на ченгетата, и над „войната” Пеевски – Цветан Василев седи един – Сайбията.
Доган.
Нищо не е такова каквото изглежда.
Освен „спец” ченгетата – само до преди месеци – единни, а сега разделени – които разказаха играта на българската национална сигурност.
Години наред обаче, колеги, вие мълчахте за това.
Сега, когато сте се отстрахували да дръпнете леко пердето, поне кажете цялата истина.Веселина Томоваafera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *