Чистка в МВР – Цветанов се завръща

Чистка в МВР – Цветанов се завръща

За по-малко от две седмици петима от ключовите ръководители в Министерството на вътрешните работи /МВР/ са сменени.
Нови директори вече имат следните дирекции – Инспекторатът, Вътрешна сигурност, финансии, Стопанска дирекция и ДКИАД. Начело на Испектората е Николай Гешев, лично протеже на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Същото се отнася и за новия директор на финансовата дирекция Йордан Пеев. Иван Миланов е новият директор на Вътрешна сигурност, а на Стопанската дирекция е Георги Стоянов. В близките дни се очаква и смяната на директора на Човешки ресурси.
От вътрешното министерство съобщиха, че в момента неофициалният кадровик е Неделчо Стойчев, бившият директор на Института по психология. Той днес присъства на пресконференцията на вътрешния министър Йордан Бакалов. На въпрос на репортер какво прави в министерството, той отговори кратко: Помагам на министъра.
Стойчев на практика изпълнява ролята на „шеф на кабинета без да е назначен на тази длъжност“, съобщават още от МВР. От там уточняват, че Стойчев всеки ден е пред или вътре в кабинета на служебния министър.
Неделчо Стойчев бе отстранен миналото лято поради съмнения за предаване на информация. Тогава той бе изпратен в резерва. И се смята за изключително близък до Цветан Цветанов, Станимир Флоров и Валентин Цоновски. Агенция БГНЕСКолаж: Иво Ангелов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *