ЧУТОВЕН СКАНДАЛ В ПОМОРИЕ С НАТРОВЕНИ ДЕЦА! СЛЕД ПУБЛИКАЦИЯ НА „ЗАД КУЛИСИТЕ“ МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗХ ВЕДНАГА РЕАГИРА! РОДИТЕЛИ ГОТВЯТ ПРОТЕСТ!

ЧУТОВЕН СКАНДАЛ В ПОМОРИЕ С НАТРОВЕНИ ДЕЦА! СЛЕД ПУБЛИКАЦИЯ НА „ЗАД КУЛИСИТЕ“ МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗХ ВЕДНАГА РЕАГИРА! РОДИТЕЛИ ГОТВЯТ ПРОТЕСТ!

След вчерашната публикация на „Зад кулисите“: ШОК! ДЕЦА НА СИСТЕМИ СЛЕД ХРАНИТЕЛНО НАТРАВЯНЕ В ДЕТСКИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ В ПОМОРИЕ! БРАТЪТ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ОТ ГЕРБ СПЕЧЕЛИ ОБЩЕСТВЕНАТА ПОРЪЧКА ЗА СНАБДЯВАНЕ!, днес в града започна внезапна проверка от компетентните институции по детските заведения.ОДБХ Бургас извърши незабавна проверка по сигнал за съмнение за хранително натравяне в град Поморие
Инспектори към Областната дирекция по безопасност на храните, град Бургас съвместно с Регионалната здравна инспекция извършиха незабавна проверка на две детски градини и кухня-майка в град Поморие заради съмнение за хранително натравяне. Храната в детските заведения е доставяна от кухня майка, която е с преустановена дейност до приключването на случая.
Инспекторите към ОДБХ Бургас са взели проби за лабораторно изследване от наличните храни и суровини, както и от контактните повърхности и посудата от кухнята-майка и от двете детски градини. Първите резултати се очакват в понеделник, в края на работния ден., пише в пресъобщение Министерството на земеделието и храните.
Само днес в МБАЛ-Поморие са преминали за преглед с оплаквания /след вчершното ядене – б.р./ 60 деца, със съмнения за хранително натравяне или вирус попаднал в храната, доставена в детските градини, каза пред „Зад кулисите“ завеждащ детското отделение в МБАЛ-Поморие д-р Нина Апостолова.
Родители от Ахелой алармираха „Зад кулисите“, че и там е имало същия проблем вчера с Млечната кухня, която се зарежда от СЪЩАТА ФИРМА.
Скандал се разрази в детска градина „Детелина“, която посещават и децата на кмета от ГЕРБ. На място беше и екип на ТВ СКАТ. Изплашени от камерите, служителите в детското заведение заключиха централния вход, тишината бе гробовна и се имитираше, че вътре няма никой. В този момент пристигна майка, която каза, че детето и е с температура и възпаление на ухото, също „натровено“ и идва да си го прибере. Не и отвориха. Наложи се да звъни по телефона, като в разговора и обясниха да дойде по-късно, защото има журналисти и няма да отворят.
„Зад кулисите“ получи сигнал от родител, че в тази детска градина няма вода вече седмица, а все още работи.
Родители се организират за събиране пред сградата на Община Поморие в 9.30 ч., 13.06.2015 г. /събота/ и КАНЯТ ВСИЧКИ МЕДИИ, под надслов: Опазете Децата Ни Здрави!!!А през това време на кмета на ГЕРБ в Община Поморие му се въртят само едни избори и да продължи да търка кметския стол:„Моите деца също посещават градината и съм потресен от начина, по който се спекулира с темата, използвайки загрижеността на родителите към здравето на децата. Няма да допусна създаването на изкуствена паника въпреки предизборните вълнения на някои хора”, коментира кметът Алексиев. – See more at: http://burgas.topnovini.bg/node/612573#sthash.zFPrLpCW.dpuf
Според него натровените деца, с температура, повръщане и на системи „изкуствена паника въпреки предизборните вълнения на някои хора“ ли са??
СЪБУДЕТЕ СЕ, ПОМОРИЙЦИ! РОДИТЕЛИ!ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *