Шанс за Йоана: Дете с тежка форма на епилепсия се нуждае от средства, за да живее

Шанс за Йоана: Дете с тежка форма на епилепсия се нуждае от средства, за да живее

Дете на 1 г. и 9 месеца се нуждае от средства, за да живее. Йоана страда от тежка форма на епилепсия, която е получила при раждането си.

Година и половина с помощта на невролог от Турция болестта е овладяна, но в началото на август заради рязко възникнала възпалителна активност в организма момиченцето получава тежък и продължителен гърч.

Детето е прието в интензивното отделение в столична болница. Лекарите обаче са безпомощни. Затова родителите на Йоана търсят друга болница, където да продължат да я лекуват.

На 12 август, събота, детето е изписано от болницата след едноседмичен престой с влошени показатели. На 15 август състоянието на Йоана се влошава и родителите ѝ спешно тръгват към Турция.

На 16 август вечерта те пристигат в Истанбул със собствен транспорт, тъй като не е имало линейка и лекар, който да може да ги придружи.

Здравословното състояние на момиченцето не се подобрява и лекарите са започнали нови пълни изследвания – кръвни тестове, ЯМР и лумбална пункция.

Момиченцето е настанено в интензивно отделение. Разходите за престоя ѝ там обаче са големи и непосилни за семейството на Йоана. Предстои турската болница да изготви и оферта за нейното лечение, която родителите ѝ ще оповестят.

Те молят за помощ и са обявили дарителска кампания за събиране на средства за лечението на Йоана. Ако имате желание и възможност да дарите пари, можете да го направите ТУК.

 

Източник Btvnovinite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *