ШАХ С ПЕШКАТА… АМА ПИЙТЕ СИ ХАПЧЕТАТА, БЕ!

ШАХ С ПЕШКАТА… АМА ПИЙТЕ СИ ХАПЧЕТАТА, БЕ!

Откривам нова рубрика: „Ама пийте си ги тия хапчета бе!“
Първият ми „гост“ е министър Лукарски. Като изключим това, че по принцип по време на интервюто се чудех защо не си пие хапчетата против махмурлук (не мога да си обясня с друго заплетения и набъбнал език, с който очевидно говореше), се оказа, че човекът не си взима далеч по-важните хапчета – тези, които да потискат халюцинациите. Хем министърът на здравеопазването му е партиен другар, егати!
Та набутаха го водещите в неприятната тема за Моника Маковей, за която той чисто първосигнално преди няколко дни беше реагирал с много лоши думи, което беше възприето от всички като поведение тип „гузен негонен бяга“, и днес се чудеше как да се измъкне и да каже, че всъщност борбата срещу корупцията е хубаво нещо. Ама все пак трябваше да измисли как да обясни това, че оня ден друго е говорил, и накрая човекът го измисли:“Много хора и дисиденти са пострадали от Маковей при Чаушеску“.
Шах с пешката…
Стана ми интересно как не съм чул досега, че Моника Маковей е била част от Секуритате, затова се зарових в нейната биография. Жената е завършила право през 1983 година, след което е прокурор непрекъснато до 1997 година (т.е. и по времето на Чаушеску, и след падането на социализма). Сигурно можете и сами да се сетите, че ако от нея са пострадали дисиденти, по-скоро щяха да я разстрелят заедно с Чаушеску, отколкото да я оставят прокурор и в следващите 8 години, но за да са още по-ясни нещата, е хубаво да се знае, че Моника Маковей завършва и конституционно право в Ню Йорк през 1997 година, което със сигурност означава, че не само в Румъния, но и в САЩ са я харесвали и целели да я издигнат.
Абе изобщо, откъдето и да го погледнеш, се вижда, че Лукарски се тресе от страх, че тя или някой като нея може да почне да вилнее и у нас и да им сложи край на голямото източване, и заради този страх направо не знае какво говори.
И все пак, няма начин да няма хапчета и за това състояние.Стефан Янков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *