Шеф на Дунав след трагедията: На стадиона има гръмоотводи, не мога да си обясня как се стигна до този инцидент

Шеф на Дунав след трагедията: На стадиона има гръмоотводи, не мога да си обясня как се стигна до този инцидент - 1

Шеф на Дунав след трагедията: На стадиона има гръмоотводи, не мога да си обясня как се стигна до този инцидент

Инцидентът с поразените от мълния 11-годишни деца по време на тренировка снощи на стадион „Дунав“ в Русе, при който едното момче почина, а другото е в тежко състояние в болница, е огромна трагедия и за футболен клуб Дунав, и за града. Всички сме потресени от случилото се, коментира за БТА председателят на Управителния съвет на “драконите” Диян Димов.

„Поднасяме съболезнования на близките и родителите на починалото дете. Молим се другото момче да се възстанови“, заяви Димов.

Двете деца са част от детско-юношеската школа на Дунав и вчера са имали тренировка на изкуствено игрище, намиращо се над основния терен.

„Не съм бил на тренировката. Това, което ми беше обяснено, е, че преди инцидента е било облачно, но не е имало предпоставка за гръмотевична буря. Изведнъж е гръмнало.

По време на тренировката е имало и родители, които са наблюдавали децата си как тренират“, обясни Димов. По думите му треньорите са инструктирани при лошо време да прибират децата в съблекалните.

В случая ми казаха, че не е имало такава предпоставка. Треньорът преценява с оглед на ситуацията дали тренировката да продължи, или не. Имало е и много свидетели на инцидента. На тренировката са били и родители на деца от школата“, обясни Димов.

Той каза, че по случая тече разследване.

„Концесионерът на стадиона е обяснил, че има гръмоотводи. Покрай игрището също има много сгради, на които също има гръмоотводи. Не мога да си обясня как се стигна до тази ситуация“, каза още Димов.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *