Шок във Великобритания: Олимпийка почина внезапно едва на 43 години

Шок във Великобритания: Олимпийка почина внезапно едва на 43 години

Шок във Великобритания: Олимпийка почина внезапно едва на 43 години

Внезапна смърт на популярна плувкина шокира Великобритания.

Участничката на Олимпийските игри в Сидни 2000 Хелън Смарт си отиде от този свят на едва 43 години, като след края на професионалната си кариера тя работеше като директор на училище.

Засега не е известна причината за смъртта, но близките на Смарт я описват като „внезапна“.

Плувкинята се прочу, след като стана британска шампионка на гръб в края на 90-те години. На 19-годишна възраст тя се състезава в дисциплините 50 метра гръб и 200 метра гръб на Летните олимпийски игри през 2000 г.

След като слага край на спортната си кариера в началото на 2000 г, Смарт става директор на общинското начално училище Уорсли Менес в Уигън, Англия.

Опечаленият ѝ съпруг Крейг Смарт се включи в страницата на училището във Facebook, за да отдаде почит на любимата си съпруга.

„Тя толкова много обичаше училището, персонала, децата и родителите, написа Крейг Смарт. – Тя беше толкова горда, че постигна целта си да стане главен учител. През цялото време ми казваше, че не може да се види в друго училище. Спомням си, че само миналата седмица тя каза, че целта ѝ е училището да стане отлично и че има подходящия персонал, за да го постигне! Надявам се, че всички вие ще продължите да учите като шампиони. Моля, поучете се от това и живейте по най-добрия начин, без да съжалявате, правете много снимки, създавайте спомени и продължавайте да се усмихвате, както винаги правеше Хелън!“.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *