Шофьор от Софийска районна прокуратура е извършителят на инцидента с колоездачи

Шофьор от Софийска районна прокуратура е извършителят на инцидента с колоездачи

След публикацията – И БЛЪСНАТИТЕ КОЛОЕЗДАЧИ ЗНАЯТ, ЧЕ ПРОКУРОРИТЕ СЕ ПРАВЯТ В БАНКЯ!, от Прокуратурата изпратиха следното съобщение:
По повод публикации в медиите и в социалните мрежи на клип, отразяващ инцидент между водач на лек автомобил, представял се за прокурор, и велосипедисти, по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров са предприети незабавни действия за установяване на самоличността на водача.
Със съдействието на полицията е установено, че лицето, управлявало автомобила „Мазда”, работи като шофьор в Софийска районна прокуратура. Спрямо него органите на КАТ са предприели предвидените в Закона за движение по пътищата действия, с цел налагане на санкции.
В първия работен ден /14.04.2015 г./ спрямо служителя – шофьор ще бъде започнато дисциплинарно производство. Ведно с това, районният прокурор ще възложи преценка на всички материали, събрани в 08 РУП – София, за образуване и на наказателно производство за хулиганство.
Ръководството на прокуратурата оценява такива действия като крайно несъответни на стандартите за прилично поведение в обществото и на пътя, и поднася извинения на гражданите, участвали в инцидента, предизвикан от служителя.ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *