Шпионската афера: Разследването срещу тримата българи продължава

Официално посрещане на Нургюл Салимова: Родното ѝ село празнува (ВИДЕО)

Шпионската афера: Разследването срещу тримата българи продължава

Шпионската афера с трима задържани българи се превърна в топ тема във Великобритания в последните дни. Съседи на Катрин Иванова и Бисер Джамбазов описват двойката като мили и приятни хора, които често им носели сладкиши и по нищо не се различавали от всички останали, живеещи в района. Докато снимките им не се появяват на страниците на британските медии… 

През февруари органите на реда извършват претърствания в сграда в северния район на Лондон. В апартамента на българите властите намират фалшиви лични карти и шофьорски книжки от 10 европейски държави. 

ШПИОНСКИЯТ СКАНДАЛ: Ръководили ли са задържаните на Острова българи мрежа за следене на Грозев у нас

Това, което казва британската преса, е, че машините за печатане на фалшивите документи са намерени в Норфолк, в къща за гости на крайбрежието, в която е живял третият задържан – Орлин Русев. Именно той е соченият за шеф на групата. 

„Бих бил по-притеснен, ако бяха извършили масово убийство в дома си, но тези двамата идваха често. Бяха мълчаливи хора. Винаги идваха по домашно облекло, сядаха на една и съща маса и поръчваха английска закуска с четири филийки хляб. Не бяха особено общителни. Не съм ги виждал отдавна, сега разбирам защо“, каза Симон Корсини, собственик на ресторант в Хароу. 

Шпионската афера с българско участие – водеща новина в британските издания

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *