ЩАСТЛИВА РАЗВРЪЗКА: След 7 месеца чакане оперираха бебе със сърдечен проблем

Москва: Генетичните тестове на намерените тела потвърждават смъртта на Пригожин

ЩАСТЛИВА РАЗВРЪЗКА: След 7 месеца чакане оперираха бебе със сърдечен проблем

Щастлива развръзка. Молитвите на една майка бебето ѝ да получи шанс за живот бяха чути. За малкия Влад и битката му за здраво сърце от първата глътка въздух ви разказахме в „Темата на NOVA”. След месеци отлагане и чакане на опашка с още над 100 деца, неговият ред за операция в единствената детска кардиология у нас дойде. Срещаме ви отново със семейството и лекарите, които редом водят битката за детските сърца.

Преждевременното раждане: Историята на една майка, чиято интуиция спасява детето ѝ (ВИДЕО)

Да роди Влад на Бъдни вечер е същинско чудо за неговата майка Валентина. Но след него предстои период на консултации с детски кардиолози, молитви и чакане, защото сърцето на детето ѝ работи по-различно. „Кръвният поток влиза и излиза от една и съща камера. Докторите ми казаха да гледам да не започне да посинява – започне ли, значи е увреден белият дроб.  На 7 април ни казаха, че е за операция и ще ни извикат, но не ни извикаха. Май месец отидохме, но поради недостатъчност на персонала, който да се грижи за децата в интензивно отделение, операцията са отложи”, сподели тогава притеснената майка.

Седем месеца след като детето се ражда, в живота на Валентина отново се случва чудо – получава най-чаканото телефонно обаждане. Операцията била на 27 юли и продължила 7 часа. Детето е напълно възстановено и сърцето му работи нормално.

И ако битката на Валентина и Влад завършва с усмивка, то чакането на дългата опашка за здраво сърце продължава в още много семейства. А за лекарите и сестрите в Националната кардиологична болница битката е ежечасна – макар и на предела на силите им. 

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *