Ще мрем или ще мрем?! Лекувай се, Москов! Без оглед на здравните си права, спешно ти е

Ще мрем или ще мрем?! Лекувай се, Москов! Без оглед на здравните си права, спешно ти е

Вече не се съмнявам, че тече някаква тайна конспирация за унищожението на българската нация. Никакви съмнения нямам, сигурна съм.
И даже не е тайно, съвсем явно си е. Доскоро бях убедена, че здравният министър Москов има тъмни кръгове под очите от недоспиване поради вълнение, да не му набият спешните медицински екипи в циганските махали. Не било от това.Чудeл се е как по-лесно да умори народонаселението. Измислил е. Сега всъщност нещата така се извъртяха, че на здравна помощ ще могат да разчитат само циганите, защото на тях поне им обеща линейки, ако вождовете им се закълнат, че лекарите няма да бъдат бити. За българите обаче такива обещания няма.
Съвсем напротив, на нас Москов ни обясни, че, ако не си платим здравните вноски за 3 години НАЗАД, то ще си ги платим за 15. Или ще мрем. Тоест, ще мрем. Нали се сещате, че няма никаква логика да плащаш за здравно осигуряване назад във времето, защото, ако не си бил здравно осигурен и си ползвал лекарска помощ, то най-вероятно си си я заплатил, пък, ако не си ползвал, за каво ти е да си бил здравно осигурен в минало, свършено време?! А, за института на погасителната давност на задълженията чували ли сме нещо?! Като оставим на страна логическите пропуски в тази революционна „еврика“, как да изврънкаме от българина тези здравни вноски, с които определено нещо куца, защото откакто са въведени никой не намира здрав смисъл в това да си ги плаща доброволно, нека си поразсъждаваме какво ще произтече от цялата тази черешка на нахалството.
Какво да кажем, за отказа да се предоставят здравни услуги на здравно неосигурените към момента?Божеее, кого е тръгнал да плаши този Москов, като циганин линейка?! Той може ли да сметне каква сума именно се получава, ако трябва да си платим здравните вноски за 15 години назад?
Та, нима ако някой разполага с такива пари накуп ще предпочете да пълни гушата на Здравната каса, вместо просто да си заплати медицинската услуга?! Която, подозирам ще излезе и по-евтино…Изобщо тия напъни да се цоца от изстискания, клет народец хич не ми се нравят.
Първо, осигурен или неосигурен опре ли се до лечение все ще намерят начин да те издоят като крава. И, това само, ако изобщо се стигне до лечение, защото, откакто функционира Здравната каса елементарното посещение при личния лекар отнема поне час-два, които прекарваме в попълване на бланки, формуляри, премятане на папки, а общопрактикуващият е по-добър счетоводител и канцеларски работник, отколкото медицински такъв. От бумащина, бюрокрация и администрация е забравил от коя страна се държи стетоскопа. За спешната и неотложна помощ въобще не ми се отваря приказка…Там, докато те регистрират и със същата документация и информация могат да пристъпят към издаването на смъртния ти акт. Трудно се дочаква спешната, камо ли неотложната помощ, непреодолими са бюрократично-административните задължения. Но, поне си умираш надлежно записан и проверен, относно наличие на здравни права. Могат с гарантирана точност да отбележат върху надгробната ти плоча дали дължиш нещо на Здравната каса.
Принципно са прави да проверяват, защото, ако успееш да се задържиш жив през цялото времетраене на регистрацията ти, то определено не се нуждаеш нито от спешна, нито от неотложна помощ, т.е. лъжеш и се опитваш да източиш средства от здровноосигурителните фондове. Изобщо хубаво е да се подхожда към използването на медицински услуги с едно вменено чувство на вина и задълженост. Че изобщо си жив и настояваш да останеш такъв.
Любопитно е представеното от здравното министерство ценообразуване на лекарски услуги и цена на човешкия живот и здраве. Примирам от умиление пред примера, че, ако на някого му се наложи лечение след катастрофа в болница, то това ще му коства между 50 и 200 хиляди лева…
Запознавам се с тази информация и не мога да се отърва от усещането, че някой в това здравно министерство си е спестил въпросните 200 бона от неотложна, психиатрична помощ. Как, кой, кога и защо си е позволил в държава, където има пенсии по 150 лева да съществува лечение на стойност 200 хиляди, за което се очаква частното лице да заплати от джоба си?! Ето това е моментът, в който ще застана на страната на циганите и заедно с тях ще ги бия тия лекари, ще ги бия, докато ми обяснят как в държава, в която има пенсии по 150 лева може да има лечение на стойност 200 хиляди?! В България?![/b]
Знаете ли, май тези цигани трябва да бият не само екипите на спешна помощ, но и самия министър Москов, докато дойде на себе си. Забелязвам, че главата му е пълна с глупости, които само с набиване на канчето могат да излязат оттам.
Междувременно, въпросинят министър може да си направи някои справки и да си кооординира ценовата листа на човешкия живот, здраве и лечение с присъжданите от съдилищата обезщетения за претърпени телесни повреди, а също и за така наречената „кръвнина“, която съдът присъжда на роднините на убитите…. Да види за какви „цени“ често се „търгуват“ там човешките здраве и живот… Не е зле да има известно уеднаквяване и осъразмеряване на стойностите, че някои разминавания са повече от фрапиращи.
Честно казано, трудно е да се възприемат на сериозно подобни налудничави, законодателни предложения и изменения. Едно на ръка, че никой естествено няма да внесе никакви здравни вноски, особено при подобно извиване на ръцете, към което всъщност най-отговорно апелирам и призовавам!
Първо, защото народът е беден и просто не разполага с такива свободни пари, второ защото, както отбелязах качеството и бързината на здравното обслужване по здравна каса ти позволява спокойно да си откараш една кома от 3-4 месеца, докато свършат нещо, което да даде ефект и трето, но не на последно място по важност – просто, защото НЕ ЗАСЛУЖАВАТ. Може ли такова нахалство?! Вместо да седне да измисли как да направи здравното обслужване безплатно, поне за най-бедните прослойки от населението, торбички му излязоха под очите от умуване какъв рекет да приложи спрямо българите. И то за такава жизнено важна сфера, до която опре ли се – нямаш измъкване. Игрички със живота и здравето на хората. За да спасяваме ние финансовите пукнатини на някаква непригодна за функциониране, тромава и скована Здравна каса ще бъдем подлагани, едва ли не на шантаж, че ще ни се увеличат дълговете към въпросната.
[b]А, откъде да ви питам аз, Москов ще ни ги вземете тия пари? Като народът е по-съдран и от съдран цървул? И, ако „лекарите ти“, както ги наричаш започнат да очакват по 200 хиляди за лечение, или ти да очакваш по има-няма 200 хиляди за здравни вноски назад във времето, то тук просто ще останат единствено циганите, които ще ви бият. И тебе, и „лекарите ти“. И с право вече ще ви бият.
И няма да има кой да ви защити. Ние мирните, българите ще сме измрели или здравно осигурени от глад ,или здравно не осигурени от травми и болести. Лекувай се, Москов! Без оглед на здравните си права, спешно ти е.Албена Вулева
www.lentata.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *