ЩЕ СПРЕМ ЛИ МРЪСНИЯ ПАРТИЕН ВЛАК?

ЩЕ СПРЕМ ЛИ МРЪСНИЯ ПАРТИЕН ВЛАК?

Иде есен. А с нея отваря и политическата сергия. Всичко за продан. Куцо, кьораво, мързеливо и крадливо ще седне в удобния диван на властта, щом управляващите партии го повдигнат. Купуват ни, търгуват ни, пазаруват ни, ограбват ни и съдират по две кожи. Ние се топим като народонаселение, чезнем от болести и несъстояли се реформи и пак търпим. Защо? Трудно ли е да мислим? Да изберем по-читавото? А има ли читаво? Нека поразсъждаваме…Какъв кмет да изберем?
За да застанеш зад някого, трябва той първо да е управлявал хора, група, колектив. Да е плащал заплати, за да знае как се разпределя изкараната с труд пара /частна или обществена/. Да е заставал зад хората си в трудни ситуации. Да е създавал с волята и любовта си и да надгражда създаденото с труда си! Да е честен и човечен.ЧОВЕЧНОСТ, братя, това е ключът, който търсим и забравяме. Това не е химера от абортирания Български ренесанс, а черта, която изчезва. Нея да търсим!
Добрият кмет не преследва инакомислещите, а търси идеите им. Така ги „укротява“ и, ако е умен, прави свои техните предложения.
Да направим ракурс към ГЕРБ-кметът на Поморие Иван Али Ксиев. Този екземпляр ли ще представя града ни пред лицето на Европа? Не ви ли е срам от „пиянското“ му поведение? Колко пъти сайтът ни е показвал неадекватния му поглед, зареян там, горе на черешата?! Този ли човек ще ни говори за морал? Този, който на Богоявление съкрати една трета от служителите на общината, за да ги замени с герберастки „калинки“ и превърне община Поморие в най-големия работодател, с най-ниските заплати сред черноморските общини? Но за сметка на това са стотици, като в Столична община – електорални единици. Този ли, който нехае за града и съставните му селища и който веднъж не се е отчел за извършеното пред избирателите си? Този ли, когото медиците от поморийската болница не веднъж спасяват сутрин на работното място, след нечовешки нощен запой? Това ли наричате кмет? Ами той не може себе си да ръководи, та камо ли града.
А това, че съветниците от ГЕРБ са болшинство /с РЗС и ДПС/, направи еднолична властта му в общинския съвет.
Страх и подчинение. Сталинизъм в наши дни. Дързост и грозота. И те, мишоците, съветници, заплашени пред дилемата да им смачка бизнесчето, клякат. И ги таковат…отзад. И вас-тоже.Нима не го разбирате и не ви е неудобно? Нито едни читав глас на опозиция в местния парламент? Това ли ми било община с прозрачно европейско управление? Балъци!
А т.нар. зам.-председател на общинския съвет Неделчо Стайков? Няма такъв аутфит като на Дечо „Моториста“. На самата главна улица с къси кюлоти на червени гюлове, доволно ухилен от растящите каймета в бюфета. Не им пука на куйрука за вас, така да знаете. Ден година храни, че и за още четири се стягат.
Не може тази пасмина да ни обижда повече. Не може един град с хилядолетна история да няма всеотдайни мъже, или жени, които да не могат да крадат. Не може да не може.
Всички заедно с гласовете си можем да спрем мръсния партиен влак. Щом тези, от корпорацията им не прогледнаха, че такива като велможите в Поморие позорят сектата ГЕРБ, ние да им го покажем. Червен семафор за крадците на община Поморие.
Не е трудно да го направим, ако мислим за бъдещето на децата си. И за собственото си достойнство, разбира се. Другото е …“гарантирано от ГЕРБ.“ZADKULISITE.COM

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *