Южна Корея ще подкрепи местни компании при възстановяването на Украйна

Южна Корея ще подкрепи местни компании при възстановяването на Украйна - 1

Южна Корея ще подкрепи местни компании при възстановяването на Украйна

Правителството на Южна Корея обещава подкрепа на държавни и частни компании за възстановяването на разрушената от войната транспортна и енергийна инфраструктура в Украйна.

Това съобщава Korea Times с позоваване на южнокорейски министерства, предаде „Укринформ“.

Още новини от Украйна

Hyundai Engineering & Construction вече подписа меморандум за разбирателство с международното летище „Бориспол“ относно проекти за реконструкция и разширение. Samsung C&T подписа сделка с властите в Лвов за разработването на проект за интелигентен град.

Други компании, споменати в контекста на реконструкцията на Украйна, включват Kolon Global, HD Hyundai XiteSolution и Hyundai Rotem.

Южнокорейското правителство планира да изпрати делегация от Министерството на инфраструктурата в Киев през август и делегация от Министерството на търговията, промишлеността и енергетиката през октомври. Очаква се първата делегация да включва представители на фирми, специализирани в строителството на пътища, мостове и обществени съоръжения. Втората делегация ще бъде съставена от енергийни експерти.

В допълнение към реконструкцията на транспортната и енергийната инфраструктура, оценена на 140 милиарда долара, са необходими повече от 400 милиарда долара за възстановяване на жилища и телекомуникационни системи, както и за проекти за разминиране.

Сред различните инфраструктурни сектори най-големите средства ще отидат за възстановяване на разрушения жилищен фонд (50,4 милиарда долара), следвани от транспорт (35,7 милиарда долара), търговия и промишленост (10,9 милиарда долара) и енергетика (10,6 милиарда долара).

Отбелязва се, че корейските строителни екипи ще могат да помогнат на Украйна да възстанови магистрали и други пътища (26,4 милиарда долара), както и съоръжения за електроснабдяване на железопътни линии и гари (23,3 милиарда долара).

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *