Явор Дачков: След такива големи убийства може да се очаква разместване на политическите пластове

Явор Дачков: След такива големи убийства може да се очаква разместване на политическите пластове  - 1

Явор Дачков: След такива големи убийства може да се очаква разместване на политическите пластове

„Трудно е да се каже кой би имал интерес от смъртта на Алексей Петров. Той имаше различни проявления, бизнеси, имаше влияние в политическия живот. Убийството е по-скоро свързано с политиката, отколкото с бизнеса. Ще остане неразкрито“. Това каза пред БНР журналистът Явор Дачков. И допълни, че по-важно е не толкова миналото на бившата барета, а настоящето му.
Имам информация от високопоставен политик от ПП-ДБ, а тя се засече и от други хора, че Алексей Петров е бил доста близък през последната година с Кирил Петков – през баща му Петко Петков. Самият Алексей каза това в едно интервю. Когато има такава връзка, е редно тя да бъде разнищена от журналисти и анализатори, самият Кирил Петков да излезе и да каже какви разговори и срещи са имали. Мисля, че е преувеличена ролята на Петров в съставяне на правителство, там натискът беше от Урсула фон дер Лайен, от Еманюел Макрон и от американското посолство. Важно е да се разбере каква е била ролята на Алексей Петров в Промяната“, каза още Дачков.. В „12+3“ журналистът поясни, че сериозният въпрос е дали убийството ще размести политическите пластове:

„След такива големи убийства има размествания. При това влияние на Петров в една от силите, които управляват в момента – ПП, би могло да се очаква разместване на пластовете, но то ще стане след кметските избори“

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *