Ярослав Качински: Доналд Туск е олицетворение на злото

Ярослав Качински: Доналд Туск е олицетворение на злото - 1

Ярослав Качински: Доналд Туск е олицетворение на злото

Полският вицепремиер Ярослав Качински, който е и лидер на управляващата партия „Право и справедливост“ (ПиС), заяви, че лидерът на опозицията Доналд Туск е „олицетворение на злото“ и „чисто зло“, предаде полската информационна агенция ПАП, цитирана от БТА.

Между двамата политици от години има сериозно напрежение, което се изостри през последните седмици с наближаването на насрочените за 15 октомври парламентарни избори.

Туск, който е лидер на основната опозиционна партия „Гражданска платформа“, „започна да обявява формацията си за широк съюз … на тези, които искат да продължат делото на моя брат“, каза Качински.

Бившият полски президент Лех Качински, който е брат Ярослав Качински, загина в самолетна катастрофа през 2010 г. По това време премиер беше Туск. Ярослав Качински неведнъж е обвинявал Туск, че „прикрива“ предполагаемо руско участие в катастрофата.

„Сред лицата, които в даден момент са сътрудничели на брат ми, наистина е имало предатели. Това са отвратителни хора, които са предали всичко. Готови са на всичко за кариерата си. Някои от тях са свързани с различни организации с печална слава, но по онова време това все още не е било известно „, каза още полският вицепремиер.

„Туск е олицетворение на злото в Полша, чисто зло. Традицията на брат ми няма нищо общо с този разрушител, който я унищожи по циничен и жесток начин“, подчерта Качински.

Той обвини Туск и в „защита“ на бивши офицери от полските комунистически тайни служби. Лидерът на ПиС заяви, че политическият му опонент от „Гражданска платформа“ „събира под знамената си различни тъмни елементи, само и само за да спечели“… и „обслужва интересите на Брюксел в Полша“.

„Те често наричат поляците „население“ и искат всички ние да сме население, но ние искаме да сме граждани… горди представители на една горда нация – поляците“, продължи Качински.

По думите му „има само един начин да се стигне до това – като се гласува за Обединена десница, за Право и справедливост, за силна Полша“.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *