ВИЖТЕ КАКВА Е ИСТИНАТА ЗА УБИТИЯ БЕЖАНЕЦ! ИНЦИДЕНТА ИЗОБЩО НЕ Е НА ГРАНИЦАТА! ВИНАТА Е НА МВР

ВИЖТЕ КАКВА Е ИСТИНАТА ЗА УБИТИЯ БЕЖАНЕЦ! ИНЦИДЕНТА ИЗОБЩО НЕ Е НА ГРАНИЦАТА! ВИНАТА Е НА МВР

ТРАГИЧНИЯТ СЛУЧАЙ С УБИТИЯ НЕВЪОРЪЖЕН БЕЖАНЕЦ Е РЕЗУЛТАТ ОТ ПРИСЪСТВИЕТО НА ГЕОРГИ КОСТОВ И ХРИСТО ТЕРЗИЙСКИ НА ВЪРХА НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО РЪКОВОДСТВО В МВР
Какъв ще бъде отзвука от „блестящата“ пресконференция на главния секретар на МВР Георги Костов не в България, където почти всички медии са подвластни на модела „КОЙ“, а в Европа, много скоро ще ни се наложи да видим, защото за пореден път сме № 1 в европейската, а може би и световната история.
„На нашата граница бе застрелян въоръжен бежанец, оказа съпротива“ – такива бяха първите слова на Главния секретар Георги Костов, произнесени пред националните медии. Оказа се обаче, че както казваше един известен журналист „ДА, АМА НЕ“. Не е на границата, а на 30 км. навътре в страната, на главен път. Уж били въоръжени, ама не били, убит бил от куршум, изстрелян във въздуха – но българския въздух е много особен и в него куршумите рикошират и убиват невъоръжени хора. Главният секретар на пресконференцията каза, че ще изчака независимия одит на прокуратурата и следствието – явно в главата му са само цифри, а не знае, че следствието е отдел на прокуратурата, случаят бил регистриран от интегрираната система за защита на границата и веднага МВР се е задействало – 30 км. път през силно пресечена местност, през нощта, в чужда държава биха се преодолели за 7-8 часа, така че реакцията на МВР е „МНОГО“ бърза и адекватна в 21 век, при наличието на мобилни телефони, радиостанции, автомобили с висока проходимост и др.
И като е засечено от интегрираната система за нарушение на държавната граница, след 7-8 часа трима служители на МВР водят „неравна“ битка и престрелка с невъоръжени бежанци, може би, защото имали спортна форма, което, може би, е достатъчно основание да бъдеш застрелян от МВР.ЕДИНСТВЕНОТО РАЗУМНО ОБЯСНЕНИЕ Е, ЧЕ ТЕЗИ ТРИМАТА СА ГИ ОХРАНЯВАЛИ И СА ИМ ПОИСКАЛИ ПОВЕЧЕ ПАРИ – МОЖЕ БИ ПОВЕЧЕ ОТ ДОГОВОРЕНИТЕ, ВЪЗНИКВА СКАНДАЛ, СПРЕЧКВАНЕ И ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗСТРЕЛ.
Както след всяка кандидат-студентска кампания се изнасят „бисерите“ от разработваните теми, така и след всяка пресконференция на главния секретар Георги Костов, може да се изнесат такива слова от постиженията на милиционерската хасковска мисъл.
Бойко Борисов прекъсна посещението си в Брюксел и се върна в България, може би да поеме политическата отговорност, но не би. Дали безхаберната Бъчварова ще я поеме – не. Атанас Атанасов посочи примера със Славчо Босилков, който при подобен случай на петолъчката до Ямбол подаде оставка – изразено достойнство и отговорност, но такъв ли е Георги Костов – ще видим.
Както и преди АФЕРА писа, Георги Костов и Христо Терзийски издигат компрометирани кадри на ръководни позиции по линията Свиленград – Калотина. На областните дирекции се назначават „верни“ кадри, за да се овладее това направление за движение на контрабандните канали и трафик на бежанци с цел лично облагодетелстване. Освен това назначи за директор на гранична полиция личен приятел, с който са работили в СДВР. Не е нужно да се пише отново всичко това – просто трябва да се чете АФЕРА, защото за разлика от всичката друга слугинска журналистика, тук всичко е казано много преди да се случи.
Сега се налага Бойко Борисов да дава обяснение пред Европа и да поеме отговорност, защото това е само началото на последствията от сътвореното от Георги Костов и Христо Терзийски в МВР – назначение на професионално некомпетентни, неподготвени и компрометирани кадри, участващи в нерегламентирани за служители на МВР схеми. Срещу тези двамата, които са му натрапени от модела „Кой“, той явно нищо не може да направи – само да носи отговорността и последствията от действията им.
Просто една седмица преди изборите за местна власт дава козове на опозицията, защото сега няма как да каже, че това е компромат или провокация, и да чака следващите изцепки на професионалното ръководство на МВР –които могат да го свалят от власт (защото тези двамата веднъж вече го свалиха от власт при окървавяването на уличните протести срещу първото му правителство), защото реакцията на Европа няма да е такава каквато му се иска. Накрая само ще кажем, че който пие плаща – винаги идва сметката но най – лошо е, когато трябва да плащаш чужда сметка.Спиридон ИвайловАfera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *