Вили Лилков посочи основните проблеми на столицата – „Топлофикация“, паркирането и презастрояването

Вили Лилков посочи основните проблеми на столицата - "Топлофикация", паркирането и презастрояването - 1

Вили Лилков посочи основните проблеми на столицата – „Топлофикация“, паркирането и презастрояването

„Ако трябва да определя кой проблем е най-голям предвид предстоящия сезон, това е Топлофикация. Вторият проблем, разбира се, е паркирането. Третият много тежък проблем е презастрояването на столицата и нуждата от нова политика в това направление.“

Това каза в студиото на Euronews PrimeTime кандидатът на „Синя София“ за кмет на столицата Вили Лилков.

Имам опит, бил съм доста години общински съветник, зам.-председател на Общинския съвет, контактувал съм с много специалисти и експерти, знам решенията. Над 100 доклади имам, които са приети в Общинския съвет. Работил съм в опозиция, и в управляващо мнозинство. Освен това съм политик, а позицията на кмет на София е политическа.
Според Лилков практиката „ремонт на ремонта“ се дължи на недобри задания, нагласените обществени поръчки и липсата на контрол.

Жесток контрол, санкции не само за изпълнителите, но и за чиновниците, които не са си свършили работата в началния етап.
В Столична община има достатъчно натрупани данни за провали, корупция, но не се вземат решения. Не е необходимо да правим специални експертизи и комисии, цялата информация е налице. Например, наскоро излезе информация за нагласени 6 обществени поръчки на стойност 20 милиона. Последствия няма. Не е необходимо аз лично да правя проверки, достатъчно е да имаш воля и да действаш.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *