Израелската армия нанесе нови въздушни удари в Ивицата Газа

Израелската армия нанесе нови въздушни удари в Ивицата Газа - 1

Израелската армия нанесе нови въздушни удари в Ивицата Газа

Израелската армия нанесе нови въздушни удари в Ивицата Газа и заяви, че планира да увеличи интензивността на атаките, предаде БНР.

11 палестинци са загинали при израелска атака в южния град Хан Юнис тази нощ, според палестински източници. Обстрелван е и град Рафа.

Трябва да влезем в следващата фаза на войната при възможно най-добрите условия, заяви контраадмирал Даниел Хагари от израелската армия. Той отново призова местните жители да се евакуират в южната част на анклава възможно най-скоро и отбеляза:

„Всяка сграда, която пада в Газа, е такава, която осигурява възможност на „Хамас“ за терористични действия. Те го правят нарочно, за да унищожаваме сгради“.

Един палестинец е бил убит, а трима други са били ранени при израелски въздушен удар в град Дженин на Западния бряг. Улучена е била джамията „Ал Ансар“, съобщават от палестинския Червен полумесец. Според израелската армия е бил поразен тунел под храма, използван от „Хамас“ и „Ислямски джихад“ за планиране и осъществяване на атаки.

От „Хамас“ обвиниха Израел, че е отказал да приеме още двама заложници, които групировката решила да освободи по хуманитарни причини, докато от израелска страна определиха твърденията като „лъжлива пропаганда“.

ООН очаква нов конвой от 20 до 30 камиона хуманитарна помощ да премине през пункта „Рафах“ след първия, който бе допуснат в Ивицата Газа вчера. Водят се преговори как ще бъде проверявано съдържанието на доставките.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *