Кандидат-президент на САЩ: Помощта на Байдън за Украйна и Израел е нелепа

Кандидат-президент на САЩ: Помощта на Байдън за Украйна и Израел е нелепа - 1

Кандидат-президент на САЩ: Помощта на Байдън за Украйна и Израел е нелепа

Републиканският кандидат за президент Вивек Рамасвами отбеляза „нелепата ирония“ на искането на американския лидер Джо Байдън да окаже помощ както на неонацистите в Украйна, така и на Израел, който според политика се бори с нацистите.

„Това е абсурдната ирония на искането на Байдън за помощ на стойност над 100 млрд. USD. Ние ще изпратим още 61 млрд. USD в подкрепа на неонацистите от батальона „Азов“ в Украйна , а 14 млрд. USD ще бъдат дадени на Израел, за да се бори с ислямските нацисти в ивицата Газа. Накратко, това е фрагментирана външна политика на САЩ“, написа той в социалната мрежа X (бивш Twitter). В друга публикация Рамасвами призова депутатите да гласуват против подобна помощ.

На 20 октомври Байдън изпрати искане до Конгреса на САЩ за предоставяне на допълнителна военна и друга помощ на Украйна и Израел в размер на около 106 млрд. USD. Както е обяснено в придружаващите документи, публикувани от Белия дом към искането за допълнителни бюджетни кредити през 2024 г. фискална година администрацията на САЩ, по-специално, иска от Конгреса да отпусне повече от 61,4 млрд. USD, за да „отговори на ситуацията в Украйна и свързаните с нея разходи“. На Израел се предлага помощ от 14,3 млрд. USD.

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *