Контрера призова мигрантските центрове във „Враждебна“ и „Овча купел“ да бъдат закрити

Контрера призова мигрантските центрове във "Враждебна" и "Овча купел" да бъдат закрити - 1

Контрера призова мигрантските центрове във „Враждебна“ и „Овча купел“ да бъдат закрити

Двата центъра, които привличат мигрантите – във „Враждебна“ и „Овча купел“, трябва да бъдат закрити. 100% видеонаблюдение в района на Лъвов мост, осветеност и насищане на полиция и жандармерия 24/7 – тези са необходимите мерки за справяне с мигрантите. Това каза за „Офанзива с Любо Огнянов“ кандидатът-кметът на София от ВМРО Карлос Контрера.

„Реших да се кандидатирам, защото така имам възможност да споделя какво ВМРО има възможност да направи за София. Нямам страх да говоря. Картите вече са разместени. Всичко, за което предупреждавахме, се случи. Дойде „вездесъща“ промяна, обещаваха се чудеса от храброст, но всичко приключи през пролетта на 2023 г., когато ПП седнаха да управляват с ГЕРБ и ДПС. В София немалка част от разочарованите ще погледнат към ВМРО. Ние сме системи, прагматични, имаме конкретни предложения и не ни е страх да работим“, заяви той.

Контрера счита за основни свои противници проводниците на ляволиберални идеи. „ВМРО се изправя срещу двама либерални кандидати – Терзиев и Хекимян. Ако това са фаворитите, те са две страни на една и съща монета. Нямат особени разлики. На балотажа мисля да гласувам за себе си. При хипотезата ГЕРБ-ПП, никой от двамата кандидати няма да получи подкрепа от ВМРО, ще гласуваме протестно“, категоричен е той.

Според него Бухово е периферна територия, но има голям потенциал за развитие. „Ако положим усилие, в града може да се формира нова икономическа зона, а също и редица жилищни квартали. Климатичните условия са много по-добри отколкото в южната част от София. Проблемът с канализацията и водоснабдяването обаче първо трябва да бъде решен както в Бухово, така и в Кремиковци и Нови Искър“, посочи кандидатът на ВМРО.

Контрера смята, че проблемът с презастрояването е свързан с подробните устройствени планове. „Трябва да има урегулиране на цели територии, с проектиране на детски градини. Урегулирането на парче роди квартали като „Витоша“ и „Кръстова вада“, където понякога няма габарит да мине една кола, но продължава да се строи“, отбеляза той.

За „Топлофикация“ политикът предлага две стъпки на действие. „Да се предоговори контракта с „Булгаргаз“, защото е неизгоден и 40-50 млн. пари на гражданите отиват за лихви годишно. Как решаваме темата с инвестициите? Част от топлофикационната мрежа е стара, трябва да се реновира. Дългът на дружеството към БЕХ трябва да бъде решен с помощта на държавата, която да стане съсобственик“, подчерта Карлос Контрера.

Източник: NOVA

 

Източник Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *