Мечтаният финал е факт: ЮАР ще защитава титлата си срещу Ол Блекс

Мечтаният финал е факт: ЮАР ще защитава титлата си срещу Ол Блекс

Мечтаният финал е факт: ЮАР ще защитава титлата си срещу Ол Блекс

Южна Африка ще защитава световната си титла в ръгбито в съботния големия съботен финал насред Париж.

Африканците изковаха изключително труден и драматичен успех с 16:15 над Англия в повторението на финала от предишния Мондиал.

Така ЮАР отново ще бъде част от мача за титлата, а той ще изглежда така, както всеки неутрален ръгби фен би желал – Спринброкс срещу Ол Блекс.

ЮАР и Нова Зеландия са двете най-успешни ръгби нации и двете най-големи сили в исторически план. Две страни с по три световни титли, а в събота вечер в Париж, единият отбор вече ще бъде четирикратен световен шампион.

Англичаните опитаха да развалят този мечта финал в своя характерен и рушащ играта стил. За всеки е ясно, че Англия не е най-атрактивният за гледане тим на това Световно, но стилът им бе на две минути от това да ги докара до финал.

Две минути преди края резултатът бе 15:13 в полза на англичаните, но Андре Полард отбеляза наказателен удар от 49 метра разстояние и по този начин прати ЮАР на финал.

Англия бяха на две минути от достигането на финал без да са направили есе в полуфиналната си среща, като отбелязваха точки само и единствено от наказателни удари.

В крайна сметка обаче ЮАР открадна победата, а след последния съдийски сигнал, сякаш самите африкански играчи не вярваха, че успяха така драматично да преодолеят ужасяващата английска отбрана.

Така в събота от 22 часа наше време, Нова Зеландия и ЮАР излизат в битката за световната титла в ръгби спорта.

 

Източник Dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *