На Швеция ѝ „писна“ да я бъркат с Швейцария, започва разяснителна кампания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

На Швеция ѝ „писна“ да я бъркат с Швейцария, започва разяснителна кампания

Официалният уебсайт на Швеция за туризъм и информация за пътувания „Visit Sweden“ смята, че Швеция и Швейцария често биват бъркани една с друга. По тази причина започва разяснителна кампания за справяне с този проблем. От друга страна, швейцарският туризъм остава невъзмутим и твърди, че Швейцария е неповторима.

Видеоклипът на кампанията, озаглавен „Добре дошли в Швеция (не в Швейцария)“, се споделя в социалните медии от „Visit Sweden“. Шведската туристическа служба подчертава, че двете страни имат сходни начални букви на немски и английски език, но освен тази лингвистична прилика, те се различават, съобщава „Swiss Info“.

Кои са най-трудните за научаване езици по света

Всяка година 120 000 души дори прибягват до търсене в интернет дали Швеция и Швейцария са едно и също нещо, което показва степента на объркване. В американско проучване, проведено по поръчка на Visit Sweden, е установено, че половината от анкетираните не са сигурни в разграничението между двете нации.

Okay Switzerland, let’s settle this! People all over the world keep mixing up Sweden and Switzerland. To end this confusion, we are now reaching out to Swiss officials. #swedennotswitzerland
https://t.co/UtlCtTxyFu pic.twitter.com/8RVwuNOCaq
— Visit Sweden (@visitsweden) October 24, 2023

Във видеоклипа на Visit Sweden жена, облечена в официално облекло, говори директно на швейцарците пред две шведски знамена. Тя предлага договор, в който всяка страна се фокусира върху уникалните си предимства.

Най-високоплатените професии в света

Тя предлага на швейцарците да се отдадат на „Йодлер пеене“ (форма на пеене, която включва многократни и бързи промени между гръдния глас и фалцета – бел.ред.) в планинските местности, докато величествената природа на Швеция остава в спокойна тишина. В същото време Швейцария е известна с производството на луксозни часовници, за разлика от Швеция, където времето сякаш е спряло. В отговор на кампанията Швейцарският туристически съюз изрази мнение, че е малко вероятно посетителите да объркат Швейцария с други дестинации с подобни имена или с други алпийски региони. 

 

Източник Nova.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *