Планът на ДПС и ГЕРБ за КТБ

Планът на ДПС и ГЕРБ за КТБ

Виенски фонд, засекретени протоколи при консултациите на президента относно КТБ – основни липсващи от погледа на обществеността части от един огромен пъзел, чието пренареждане започва от декември 2012.И така, 2012 КТБ се слави като банката на властта, в която са съсредоточени 80% от държавните средства, включително и на НЕК. Собственик на банката е Цветан Василев, който в очите на обществеността е банкерът на ГЕРБ, която за три години управление тотално се е срастнала с държавата, а финансираните от него медии, нейни бухалки. Уж главните действащи лица дотук гледат в една посока, но изведнъж се случва нещо – част от акциите на КТБ биват придобити от омански фонд.
Според запознати, това събитие, което по онова време беше поднесесено в пространството по един много изкривен начин от прокопиевите медии, е означавало едно – че тогава, по онова време, Василев е успял да намери средства и да спаси банката си от съдбата на Сибанк, а именно – придобиването й от Бойко Борисов за една нощ чрез подставени лица.
Да продължим да нареждаме пъзела по нататък, от дистанцията на времето. Следват февруарските протести, за чиято организация са подозирани основно БСП и русофилски организации. През това време научаваме, че друга част от акциите на КТБ, е придобита от РВТБ. Помним лицата на протеста, тяхната продължителност и масовост, рязкото и нелогично обръшане на политиката на Тв7 в посока анти ГЕРБ, което на мнозина и до днес се струва странно, малко по-късно и самият Ангел Славчев с предаване в същата телевизия.
Дотук логиката сочи, че протестите против ЕРП-тата са проект на БСП и Цветан Василев и са подпомагани финансово както от банкера, така и директно от Русия. Защо против ерп-тата – нали помните, че парите на НЕК са в КТБ по това време, предстои строежа на Южен Поток, а това е проект, който би застрашил пазарния дял на досегашните акули, и благодарение на Цветан Василев тогава излизат наяве договорите с Мариците и далаверите на зелените октоподи.
Тогава също Гриша Ганчев даде разтърсващо интервю за Диков, помните, нали, а по-късно излезе и в нета цялата истина за начина, по който е бил принуден да си продаде ветропарковете на енерго-про, а от сделката самият Борисов е лапнал най-малко 75 млн. евро комисионна, като Митко Каратиста е бил момчето му за мръсни поръчки.
Продължаваме нататък – февруарските протести са в разгара си, Боко се пени по тв-то че ще отнема лиценза на ЧЕЗ, и макар че протестите са срещу всички ерп-та, за Енерго-про и ЕВН мълчи. Тълкуванието на мислещите глави от онова време е, че Боко дори и слаб за момента, пак се опитва да хапе – а, именно, цените на акциите на ЧЕЗ да паднат и да бъдат изкупени от определени хора, а Митко Каратиста отново да бъде използван за енергиен брокер, както вече се е случило с бизнеса на Гриша Ганчев, който днес е собственик на Петрол, между другото, Петрол, които до вчера бeше собственост на КТБ.
Планът се проваля обаче, а Бойко Борисов хитро се оттегля от властта, по съвет на кукловодите си, за да се приготви за предстоящите избори.
Следват Костинбродската афера, разкрита с помощта на Бареков, респективно на Василев, и после конфигурация в парламента, непозволяваща управление на Боко, въпреки че партията му е първа политическа сила.
После фаталната грешка на БСП – назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Няма да припомням годината на платени протести, само ще припомня посещението на Плевнелиев при кралицата, на връщане от което той се отбива на неформално посещение при шефа на ЕВН във Виена.
През това време ДПС е започнала да обръща палачинката заради корпоративни интересеси, идва кърджалиското кафе, логичният вече отказ на Василев за милиони кредит на Пеевски фирми за строежа на Южен Поток. След отказа, Южен Поток е частично спрян, а ДПС тотално оттегля подкрепата си от правителството.Планът на ДПС и ГЕРБ вече е грандиозен – КТБ да бъде открадната от собствениците й, не парите на вложителите да бъдат ограбени, както смятат някои, а цялата банка да бъде иззета, заедно с активите й, които са огромни, представляват цели сектори от икономиката, отделно активите на кредитополучателите й, които е финансирала.Това дава отговор на въпроса защо е пренебрегван от зависимата БНБ Оманския фонд, изявил желание като акционер да инвестира още в оздравяването на банката, за сметка на някакъв виенски фонд, който незнайно откъде се пръкна и слугата Костов чак лобира за него по Бтв? Откъде ли – а нали не сте забравили неформалното посещение на Плевню във Виена?
Знаете ли, повръща ми се от злорадството на някои хора, че Вежди и Костов щели да си изгубят парите, това за мен е жив болшевизъм, да се радваш, че някой ще бъде ограбен, питам се друго, дават ли си сметка тези хора какво става, ако Василев загуби битката си за банката? Дават ли си сметка за огромната икономическа власт, която ще придобият безвъзмездно някои хора, и дават ли си сметка за тежестта на оковите, които ни коват, докато ние злорадстваме за Вежди и Костов?На консултациите при президента, за които говори Р. Гечев, освен за скандалната банкова ваканция, за която е настоявал Вл. Горанов, най вероятно е станало въпрос и за Виенския фонд? Кои са собствениците му и имат ли те енергиен бизнес в България? Имат ли зъб на Василев от февруарските протести?
По тяхна заръка ли е дрънкането на сегашния енергиен министър за ново повишаване на тока с 50%, заради оздравяване на НЕК?Остава открит въпроса, въпреки грандиозността на плана, как ще бъде осъществен законово? Банката очевидно не е в несъстоятелност, за да й бъде обявен фалит?Ani Angels
Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *